• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co poprawić w tym kodzie by działał? C++ Wyświetlanie linii w pliku z ustalonym tekstem

Object Storage Arubacloud
0 głosów
243 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia 2018 w C i C++ przez julita998 Początkujący (250 p.)

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>
using namespace std;


int main()
{
	string linia;
	fstream plik;
	string nazwa;
cout<<"Podaj jakis tekst ktorego szukasz: ";
	getline(cin, nazwa);
	plik.open("plany.txt", ios::in);
int dlugosc=nazwa.length();

while(getline(plik,linia))
{
    cout<< linia <<endl;
}
	while(getline(plik,linia))
{
		for (int i=0; i<linia.length(); i++)
		 {int j=0;
		 	if(linia[i]=nazwa[0])
		      for(int j=0; j<nazwa.length(); j++)
		   {
		       j=j+1;
                i=i+1;
		   if(linia[i]!=nazwa[j])
		        break;

		   }
		   if(j==dlugosc-1)
            {cout<<endl;
			 cout<<linia;
            }

		 }

}
plik.close();
return 0;
}
komentarz 16 stycznia 2018 przez Michał Gibas Pasjonat (19,610 p.)
Wrzuć kod w code snippeta ;/
komentarz 16 stycznia 2018 przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)
if(linia[i]=nazwa[0]) 

to raczej nie powinno tak wygladac

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 stycznia 2018 przez Wiciorny Ekspert (269,770 p.)

Proszę wklej kod w odpowiednie znaczniki {code} aby  łatwiej było pomóc, przede wszystkim czytelniej.

0 głosów
odpowiedź 16 stycznia 2018 przez pionk18 Obywatel (1,590 p.)
Co ma ten program robić?
komentarz 16 stycznia 2018 przez julita998 Początkujący (250 p.)
sprawdzić czy tekst zadany przez użytkownika istnieje w pliku jeżeli tak to ma wypisać na ekran linie, która ten tekst zawiera.
0 głosów
odpowiedź 16 stycznia 2018 przez tangarr Mędrzec (154,860 p.)

1. Przewiń plik do początku po wykonaniu pierwszego whila.
2. Użyj metody string::find aby sprawdzić, czy linia zawiera tekst (zamiast tej dzikiej pętli);

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 275 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2017 w C i C++ przez ChiriChiri Obywatel (1,260 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 219 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2018 w C i C++ przez nev3st Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 395 wizyt
pytanie zadane 12 stycznia 2017 w C i C++ przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)

92,567 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,616 komentarzy

61,953 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...