• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Macbook air w 2018r studia

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
919 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2018 w Sprzęt komputerowy przez Pucek Nowicjusz (120 p.)
Witam ,wybieram się na studia i szukam w miarę dobrego sprzętu do 4000 tys zł , zastanawiam się nad kupnem macbooka air ,ale moje pytanie brzmi czy w 2018 opłaca się go jeszcze zakupie ?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 8 stycznia 2018 przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)

wybieram się na studia

Pytanie czy zatem potrzebujesz sprzętu już teraz? Jak nie to warto poczekać - może nie dlatego że będą przeceny - bo penie nie będzie, ale mogą się pojawić jakieś nowe, warte uwagi modele i stanieć starsze, wciąż dobre.

szukam w miarę dobrego sprzętu do 4000 tys zł

zależy czego oczekujesz od tego sprzętu, macbook myślę że jest dobrym sprzętem, ale jego główną zaletą jest rozmiar, wytrzymałość, przenośność, system i oprogramowanie, wygląd, niezawodność, czas pracy na baterii - ale pod względem osiągów nie powala, tak więc jak potrzebujesz laptopa do przeglądania internetu, pracy w edytorze tekstu itp to się nada idealnie ale jak to mają być jakieś techniczne studia to może warto by się zastanowić nad mocniejszym sprzętem i większym ekranem

komentarz 8 stycznia 2018 przez Pucek Nowicjusz (120 p.)
tak , chciałbym kupić jak najszybciej ponieważ używam bardzo słabego komputera i mnie już to powoli irytuje :( ale tez zastanawiam się nad zakupem Lenovo ThinkPad X1 Carbon i7-5500U 8GB 256SSD LTE i nie mam pojęcia który mam wybrać każdy mi doradza żebym brał Lenovo ,lecz ja stwierdzam ze Mac jest bardziej stabilny i po paru latach nie będzie się zacinał co byś doradził ?
komentarz 9 stycznia 2018 przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)

Myślę że Lenovo to porządna firma i nie ma się co martwić o jakość ich produktów, dodatkowo ThinkPad był zawsze uważany jako niezawodny, jednakże te dwa laptopy wydają się być bardzo podobne i jeżeli zależy ci na fajnym, przenośnym sprzęcie to macbook będzie dobrym wyborem i jeżeli ci on się podoba to po prostu go bierz, a jeśli jeszcze nie do końca jesteś przekonany to polecam wypełnić  ankieta - wybór laptopa i wrzucić na forum tematyczne typu pclab.forum lub nieidealny i tam może jeszcze jakieś fajne, warte rozważenia laptopy Ci znajdą bo ja nie wiem co się fajnego pojawiło

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,694 wizyt
pytanie zadane 10 października 2017 w Sprzęt komputerowy przez Bartlomiej Glowacki Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,277 wizyt
pytanie zadane 25 września 2017 w Sprzęt komputerowy przez Maciek Furmańczyk Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 767 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2020 w Sprzęt komputerowy przez Xszyfr Początkujący (390 p.)

93,015 zapytań

141,976 odpowiedzi

321,270 komentarzy

62,358 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...