• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

float left teoretycznie działa ale treść wychodzi z bloku ?

0 głosów
134 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2018 w HTML i CSS przez szatko Nowicjusz (190 p.)

Określiłem parametry - tzn. container szerokość 1000 więc dałem na nav (szare) 200 px i 600 px na content (limonkowe) float: left i clear : both mam podane a mimo to nie działa ja trzeba - treść wychodzi z diva content Co tutaj jest błędnie zrobione ? Pod spodem kod

 

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl"/>

<head>
	<meta charset="utf-8"/>
	<title> Moja Praga </title>	
	<meta name="description" content= "Przed Toba  czeska stolica z mojej perspektywy - z perspektywy własnych przeżyć Łukasza Szalkiewicza" />
	<meta name="keywords" content= "Praga, czechy, zdjecia, stolica"/>
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>

<style>

#container
{
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}
#logo
{
	background-color : orange;
	color: brown;
	text-align: center;
	
}
#nav
{
	background-color : gray;
	width: 200px;
	float: left;
}
#content
{
	background-color : lime;
	width: 600px;
	float: left;
	
}

#footer
{
	clear: both;
	background-color: black;
	color: white;
	text-align: center;

}
</style>

</head>

<body>

<div id="container">
		
	<div id="logo">
		<h1> PRAGA - PIĘKNA , INTERESUJĄCA, ZACHWYCAJĄCA !</h1>
	</div>

	<div id="nav">

	Zamek Praski i okolice </br>
	


	</div>

	<div id="content">

	<h3> Zamek Praski jest piękny i zachwycający  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa</h3>
	

	</div>

	<div id="footer">
		<b><i>PIĘKNO PRAGI! &copy; Łukasz Szałkiewicz. Wszelkie prawa zastrzeżone.</b></i>
	</div>
	
</div>
	
</body>

</html>

 

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 4 stycznia 2018 przez Mirosław Zelent Nałogowiec (32,520 p.)
wybrane 6 maja 2018 przez JSHolic
 
Najlepsza

Chodzi o ten długi wyraaaaaaaaaaz? :) Użyj w klasie CSS diva #content:

word-wrap: break-word;

powinno pomóc.

komentarz 4 stycznia 2018 przez szatko Nowicjusz (190 p.)

Serdecznie dziękuje. Pomogło. Dzięki temu że do testu dałem długi wyraaaaz czegoś nowego się nauczyłem. smiley A że dopiero raczkuje przy pierwszych filmach z cyklu html to jeszcze nie znałem word wrapa 

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 121 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 210 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2015 w HTML i CSS przez Michał Stępniak Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 128 wizyt
pytanie zadane 28 października 2017 w HTML i CSS przez PrzyszłyProgramista Nowicjusz (240 p.)
Porady nie od parady
Komentarze do pytań nie służą do odpowiadania, od tego jest wydzielona sekcja odpowiedzi. Funkcją komentarzy jest natomiast możliwość uzyskania dodatkowych informacji na temat samego posta.Komentarze

67,157 zapytań

114,107 odpowiedzi

241,851 komentarzy

47,045 pasjonatów

Przeglądających: 309
Pasjonatów: 13 Gości: 296

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...