• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

float left teoretycznie działa ale treść wychodzi z bloku ?

0 głosów
130 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2018 w HTML i CSS przez szatko Nowicjusz (190 p.)

Określiłem parametry - tzn. container szerokość 1000 więc dałem na nav (szare) 200 px i 600 px na content (limonkowe) float: left i clear : both mam podane a mimo to nie działa ja trzeba - treść wychodzi z diva content Co tutaj jest błędnie zrobione ? Pod spodem kod

 

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl"/>

<head>
	<meta charset="utf-8"/>
	<title> Moja Praga </title>	
	<meta name="description" content= "Przed Toba  czeska stolica z mojej perspektywy - z perspektywy własnych przeżyć Łukasza Szalkiewicza" />
	<meta name="keywords" content= "Praga, czechy, zdjecia, stolica"/>
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>

<style>

#container
{
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}
#logo
{
	background-color : orange;
	color: brown;
	text-align: center;
	
}
#nav
{
	background-color : gray;
	width: 200px;
	float: left;
}
#content
{
	background-color : lime;
	width: 600px;
	float: left;
	
}

#footer
{
	clear: both;
	background-color: black;
	color: white;
	text-align: center;

}
</style>

</head>

<body>

<div id="container">
		
	<div id="logo">
		<h1> PRAGA - PIĘKNA , INTERESUJĄCA, ZACHWYCAJĄCA !</h1>
	</div>

	<div id="nav">

	Zamek Praski i okolice </br>
	


	</div>

	<div id="content">

	<h3> Zamek Praski jest piękny i zachwycający  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa</h3>
	

	</div>

	<div id="footer">
		<b><i>PIĘKNO PRAGI! &copy; Łukasz Szałkiewicz. Wszelkie prawa zastrzeżone.</b></i>
	</div>
	
</div>
	
</body>

</html>

 

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 4 stycznia 2018 przez Mirosław Zelent Nałogowiec (32,190 p.)
wybrane 6 maja 2018 przez JSHolic
 
Najlepsza

Chodzi o ten długi wyraaaaaaaaaaz? :) Użyj w klasie CSS diva #content:

word-wrap: break-word;

powinno pomóc.

komentarz 4 stycznia 2018 przez szatko Nowicjusz (190 p.)

Serdecznie dziękuje. Pomogło. Dzięki temu że do testu dałem długi wyraaaaz czegoś nowego się nauczyłem. smiley A że dopiero raczkuje przy pierwszych filmach z cyklu html to jeszcze nie znałem word wrapa 

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 110 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 204 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2015 w HTML i CSS przez Michał Stępniak Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 119 wizyt
pytanie zadane 28 października 2017 w HTML i CSS przez PrzyszłyProgramista Nowicjusz (240 p.)
Porady nie od parady
Wynikowy wygląd pytania, odpowiedzi czy komentarza, różni się od tego zaprezentowanego w edytorze postów. Stosuj więc funkcję Podgląd posta znajdującą się pod edytorem, aby upewnić się, czy na pewno ostateczny rezultat ci odpowiada.Podgląd posta

62,276 zapytań

108,403 odpowiedzi

226,291 komentarzy

34,909 pasjonatów

Przeglądających: 229
Pasjonatów: 10 Gości: 219

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...