• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z instalacja windows 10

0 głosów
2,484 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Kacper Szymański Nowicjusz (140 p.)
Wczoraj zacząłem resetowanie komputera z Windowsem 10 do ustawień fabrycznych i zaczęła mi sie instalacja wyłączyłem komputer przy komunikacie instalacja systemu Windows 1% i włączyłem go dziś rano i wyskakują mi komunikat w stylu "Komputer został nieoczekiwanie uruchomiony ponownie lub napotkał nieoczekiwany błąd. Nie można kontynuować instalacji systemu Windows. Aby zainstalować system Windows kliknij przycisk OK w celu ponownego uruchomienia komputera, a następnie ponownie uruchom" I robiłem to kilka razy aż w koncu postanowiłem poszukać w internecie rozwiązania problemu i skorzystałem z tej porady :
Jesli wam sie wyswietli ten komunikat nacisnijcie SHIFT+F10 otworzy sie wiersz polecen ...wystarczy wpisac regedit i nacisnac enter otworzy sie kolejne okno wybieracie HKLocalmachine/SYSTEM/SETUP/STATUS/childcompletion i klikacie na setup.exe zamieniacie 1 na 3 enter i po sprawie komputer uruchomi sie ponownie i problem zniknie
Od jakiegoś czasu ładuje się a po jakiś czasie wyskakuje instalacja win 10 64% i uruchamia sie ponownie i to samo tak na okraglo i nic pomocy!!!
Nie mam płyty z Windowsem był w komputerze wygrany to jest Windows 10 64 bit i prosze o wytłumaczenie bo jestem zielony z informatyki

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 grudnia 2017 przez Daniel90 Pasjonat (17,970 p.)
1) Kombinujesz u kogoś dostęp do komputera

2) Załatwiasz sobie pendrive przynajmniej 8gb

3) Ściągasz https://www.dobreprogramy.pl/Windows-10-Media-Creation-Tool,Program,Windows,65126.html i nagrywasz Windowsa na pendriva

4) Wsadzasz nagranego pendriva do swojego kompa, uruchamiasz go i bootujesz z pendriva (znajdziesz którym klawiszem w necie, zwykle f12) i instalujesz ale też poszukaj w necie instrukcji bo bez sensu żebym tu przepisywał
komentarz 30 grudnia 2017 przez Kacper Szymański Nowicjusz (140 p.)
A mozna to zrobic gdy drugi komputer ma win 7 i czy jak wziąłem również opcje wyczyść dysk to bede mógł dalej przeprowadzić ta czynność bo Windows jest w komputerze bo sie instalowal
komentarz 30 grudnia 2017 przez Daniel90 Pasjonat (17,970 p.)
Obojętnie na jakim komputerze będziesz tworzył pendrive z windowsem 10. Jeżeli od kupna miałeś na komputerze windowsa 10 to klucz jego jest przypisany do tego komputera. Jeśli od 0 będziesz instalował win10 to automatycznie aktywuje się windows po instalacji i nawet nie będziesz musiał wpisywać klucza podczas instalacji (jeśli będzie pytał o klucz to bierz, "pomiń" czy tam "nie mam klucza" a on i tak po instalacji i dostępie do neta się aktywuje).
komentarz 30 grudnia 2017 przez Kacper Szymański Nowicjusz (140 p.)
Dzieki

Podobne pytania

–2 głosów
1 odpowiedź 5,622 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2017 w C i C++ przez Kacper Szymański Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,769 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 662 wizyt

93,778 zapytań

142,737 odpowiedzi

323,388 komentarzy

63,382 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...