• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Video na całą stronę jako sekcja powitalna

0 głosów
257 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2017 w Systemy CMS przez Tomson Początkujący (440 p.)
zamknięte 14 stycznia 2018 przez Tomson
Cześć, siedzę nad problemem już cały dzień i wciąż bez rozwiązania. Chcę zrobić coś takiego by użytkownik wpisując url-a mojej strony lądował na stronie głównej na której będzie tylko filmik(na cały ekran) z buttonem na środku, przekierowującym do sekcji z treścią strony. Czyli użytkownik ląduje na stronie www.mojastrona.pl(tutaj się wyświetla zapętlony filmik i jest button), następnie kliknięcie buttona powoduje przekierowanie do strony np. www.mojastrona.pl/newsy.

Pojawia się również problem ze stworzeniem strony, która nie będzie czerpać z wzorca zapisanego w page.php. Bo wiem, że ta strona z video powinna mieć swój w pełni wystylizowany obraz - tak jak pisałem: video na całą stronę(100vw i 100vh).

Wiem, że są takie wtyczki marketingowe do tworzenia WordPress Gate ale nie do końca chyba da się dzięki nim stworzyć projekt wg mojego planu.

Dzięki! :)
komentarz zamknięcia: Odpowiedź wskazuje rozwiązanie

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 grudnia 2017 przez Mikołaj Kawczynski Dyskutant (9,160 p.)
No to jest stosunkowo proste dajesz sobie video jako position fixed z  z-index np 10 na cały ekran,  masz też przycisk position fixed wyśrodkowany pionowo i poziomo na z-index np. 11.
komentarz 14 stycznia 2018 przez Tomson Początkujący (440 p.)
Sorry, że tak późno, ale dzięki wielkie za odpowiedź. Dokładnie tak zrobiłem :) pozdrawiam!

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 528 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2016 w Inne języki przez tirex Gaduła (4,430 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 846 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 8,410 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2016 w HTML i CSS przez DariuszH Gaduła (3,100 p.)

93,691 zapytań

142,610 odpowiedzi

323,215 komentarzy

63,215 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...