• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z instalatorem JAVA

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
774 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Luke111 Nowicjusz (200 p.)
Witam, po pewnych problemach (Nie działające aplikacje java), zdesperowany postanowiłem odinstalować i zainstalować jave (dokładniej to wersję 8 update 151). Jak z odinstalowaniem nie było problemów tak z zainstalowaniem owszem, instalator nie reaguje. Po dwukrotnym wciśnięciu wyskakuje tylko okienko "Czy chcesz zezwolić tej aplikacji na wprowadzenie zmian na tym urządzeniu" i po kliknięciu "TAK" (Choć klikałem nawet i "NIE" ;p), owe okienko się zamyka lecz nic się dzieje. Wszystkie antywirusy i zapory mam wyłączone, java odinstalowana, próbowałem uruchamiać jako administrator, w trybie zabezpieczeń windows, z instalatorami offline tez próbowałem, próbowałem tez przez Ninite gdzie jest bląd: "Could not verify installation (1), 0xffffffff - 3344" i przez JavaRA. Myślałem o formacie komputera, jednak czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuje. :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 grudnia 2017 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
wybrane 29 grudnia 2017 przez Luke111

Najlepsza
Powinieneś spróbować wypakować zawartość tego pliku co ściągnąłeś z instalatorem. No i wtedy ustawić zmienne PATH i JAVA_HOME. Tutaj masz opis jak znaleźć właściwe pliki:

https://techtavern.wordpress.com/2014/03/25/portable-java-8-sdk-on-windows/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 619 wizyt
pytanie zadane 25 września 2015 w Java przez Waszek Gaduła (4,130 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 417 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 131 wizyt
pytanie zadane 4 lutego 2025 w Systemy operacyjne, programy przez arekzur Nowicjusz (120 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,260 komentarzy

63,258 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...