• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Obrazek w php wyświetlany przez JS

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
332 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2017 w PHP przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
edycja 28 grudnia 2017 przez lalanablanalala

Witam chciałbym przez funkcje w JS wczytać obrazek z pliku php (na FireFox działa, lecz na chromie nie)

Plik JS

$(document).ready(function(){
  var content = document.getElementById('statusimg');
  var call = function(){
    $.ajax({
      method: 'POST',
      url: 'radio/statusimg.php', 
      success:function(data){ 
        content.innerHTML = data; 
        setTimeout(call, 30000); // 30s.       
      }
    });
  }
  call();
});

Plik PHP który posiada 3 obrazki które zmieniają się względem statusu servera 


<?php
$online = '<img src="../image/green.png" title="O N L I N E" >'; // Displays when stream is online
$offline['server'] = '<img src="../image/blue.png" title="P A U Z A" >'; // Displays when server is offline
$offline['source'] = '<img src="../image/red.png" title="O F F L  I N E">'; // Displays when server is online with no source
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "s8.myradiostream.com:7882/7.html");
curl_setopt($ch,CURLOPT_USERAGENT,'Mozilla');
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);
$data = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$data = str_replace('</body></html>', "", $data);
$split = explode(',', $data);
if (empty($data)) {
	$status = $offline['server'];
} else { 
	if ($split[1] == "0") {
		$status = $offline['source'];
	} else {
		$status = $online;
	}
}
echo $status;
?>

Jeszcze status GG: Link do pliku PHP

<?php
$numerGG = "1426028";
$status = fopen("http://status.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=$numerGG&styl=2", "r");

$obrazek = fgets($status, 2);

  if ($obrazek == '1') { echo '<img src="../home/niedostepny.png" class="gg" >'; }
  elseif ($obrazek == '2') { echo '<img src="../home/dostepny.png" class="gg" >'; }
  elseif ($obrazek == '3') {echo '<img src="../home/zarazwracam.png" class="gg" >'; }
  else { echo 'Brak połączenia z serwerem.'; }

?>

Wywołany przez JS 

$(document).ready(function(){
  var content = document.getElementById('gg');
  var call = function(){
    $.ajax({
      method: 'POST',
      url: 'home/gg.php', 
      success:function(data){ 
        content.innerHTML = data; 
        setTimeout(call, 30000); // 30s.       
      }
    });
  }
  call();
});

kod w html 

<img id="gg"  class="gg"  title="Status GG" />

Jednak ta sama sytuacja co z obrazkami, czyli na chromie nie działa 

komentarz 28 grudnia 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
W konsoli na chrome coś wyskakuje?
komentarz 28 grudnia 2017 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
edycja 28 grudnia 2017 przez lalanablanalala

Może dam linka bo się nie znam na konsoli LINK zielona kula

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 29 grudnia 2017 przez pablop76 VIP (123,060 p.)
wybrane 30 grudnia 2017 przez lalanablanalala
 
Najlepsza

Błąd polega na tym, że stworzyłeś takie coś

<img id="status"><img src="../image/blue.png"></img> 

:)

Zamknięty tag img. Style css, które napisałeś do tego chyba nie pykły na Chromie.

Firefox Ci wybaczył, ale Chrome NIE.

komentarz 29 grudnia 2017 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)

Nidzie nie ma takiej końcówki, jedynie brakowało / i już jest i nic nie daje

$online = '<img src="../image/online.png" title="O N L I N E" />'

 

komentarz 29 grudnia 2017 przez pablop76 VIP (123,060 p.)
Sprawdź efekt(kod) w przeglądarce.
komentarz 29 grudnia 2017 przez pablop76 VIP (123,060 p.)
Chodzi o <img id="status"></img> powinno być chyba <div id="status"></div>
komentarz 30 grudnia 2017 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
Patrzyłem właśnie na kod i tam mi wyskakiwało <img id="statusimg" /> a teraz wyskakuje <div id="statusimg" > / i działa elegancko :D Patrzyłem span również można użyć i to wybiorę żeby mi się nie myliło z divem :P

Dziękuje za pomoc bo teraz właśnie mi się to b przyda
0 głosów
odpowiedź 29 grudnia 2017 przez Paweł Antyporowicz Stary wyjadacz (11,470 p.)
Spróbuj wyłączyć Cache przeglądarki Chrome i odświeżyć stronę.
komentarz 29 grudnia 2017 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
Nic nie dało. I sprawdzałem na innym sprzęcie i to samo jest

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,101 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2018 w JavaScript przez Rozmarynka Użytkownik (830 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 739 wizyt
pytanie zadane 30 czerwca 2020 w HTML i CSS przez asdsad Początkujący (420 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 277 wizyt
pytanie zadane 26 czerwca 2020 w C i C++ przez Szarlotka Użytkownik (890 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...