• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[CSS] Menu before, after, hover

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
538 wizyt
pytanie zadane 25 grudnia 2017 w HTML i CSS przez Paweł. Początkujący (380 p.)

Witam Chciałbym zrobić takie coś:

 

Oczywiście to jest efekt hover

bez hovera wyglada tak

 

Grafika którą posiadam

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 25 grudnia 2017 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
wybrane 25 grudnia 2017 przez Paweł.
 
Najlepsza
Na szybko takie coś zrobiłem powinno ci pokazać jak się takie rzeczy robi

https://jsfiddle.net/jf5ppqp5/  Powodzenia
komentarz 25 grudnia 2017 przez Paweł. Początkujący (380 p.)
Dzięki, położyłem zamiast background-color: background:url(linkdografiki);

I teraz chciałbym, aby wraz z moją grafiką dały div był w kolorze rgba(0,0,0,0.3);
komentarz 25 grudnia 2017 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
To zamknij to w jakiegoś diva albo nadaj całemu menu taki kolor bo nie do końca rozumiem jaki efekt chcesz uzyskać
komentarz 25 grudnia 2017 przez Paweł. Początkujący (380 p.)

Chce uzyskać efekt 'Użytkownicy'

1
komentarz 25 grudnia 2017 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
To tą ikonke wstawiasz w html i w css musisz jeszcze dodać :hover ze zmiana tła diva. I powinno działać :)
komentarz 25 grudnia 2017 przez Paweł. Początkujący (380 p.)

Gdybyś mógł przeczytaj PW,.


 

–1 głos
odpowiedź 25 grudnia 2017 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
No?

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,256 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2018 w HTML i CSS przez Rascal Początkujący (250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 163 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2016 w HTML i CSS przez Sebastian Kopiczko Początkujący (370 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...