• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dodanie skryptu js

Object Storage Arubacloud
0 głosów
410 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2017 w JavaScript przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
Cześć, chce wrzucić swój skrypt do internetu żeby pobierać go za pomocą linku, czy jest ktoś kto mi wytłumaczy jak to zrobić?

Wpisując w google takie coś wyskakuje mi jak podpiąć skrypt do strony, ale w kodzie <script src..... itd..>

Dzięki

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2017 przez kingkushlee Gaduła (3,960 p.)

Pobierać skrypt?

STRONA: 

<a href="pobierz.php?skrypt=skrypt.js">Pobierz skrypt</a>
<!-- Musisz utworzyć plik pobierz.php a w get skrypt wpisać nazwę pliku, który chcesz pobrać np. pobierz.php?skrypt=skrypt.js -->

pobierz.php:

<?php
if(!isset($_GET['skrypt'])){exit(); header('Location: index.html')}
else{
if(!file_exists($_GET['skrypt'])){exit(); header('Location: index.html')}
else {
$plik = $_GET['skrypt'];
header('Content-Type: application/octet-stream');
header("Content-Transfer-Encoding: Binary"); 
header("Content-disposition: attachment; filename=\"" . basename($plik) . "\""); 
readfile($plik);
}
}
?>

 

komentarz 15 grudnia 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
nie o to chodzi, chce dodać swoj skrypt tak jak np. są na cdn
komentarz 15 grudnia 2017 przez kingkushlee Gaduła (3,960 p.)
Aha no to wrzucasz go na serwer i dajesz do niego bezpośredni link np.

Mam w katalogu public_html folder cdn. Wrzucam tam np. plik skrypt.js.

Ścieżka do plku to http://mojastrona.pl/cdn/skrypt.js

To jest cdn
0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2017 przez Fenix Nałogowiec (26,750 p.)

Możesz skorzystać z RawGit lub yourjavascript czy innych tego typu serwisów.

 

Co wpisujesz w google? ^^

komentarz 16 grudnia 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
A czy są jakieś strony co robią to samo tylko css sobię wrzucę a pozniej przez link w js go zaimplementuje?
1
komentarz 16 grudnia 2017 przez Fenix Nałogowiec (26,750 p.)
W sensie, co chcesz uzyskać?

Nie wiem dokładnie co chcesz osiągnąć, ale proponuje sięgnąć po webpacka myślę że spełni Twoje oczekwiania. A następnie jeśli już istnieje taka konieczność to przerzucić kod na te "cdny".

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 301 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 532 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez TheFunny Gaduła (3,420 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 249 wizyt

92,550 zapytań

141,394 odpowiedzi

319,522 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...