• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[szukam] Virtual System Bank

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
268 wizyt
pytanie zadane 17 czerwca 2015 w PHP przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)

Poszukuję czegoś na wzór bankowości online, tyle że wirtualnej.

Wiem, że istnieją modyfikacje pod IPB, mybb itd, ale potrzebuję czystego skryptu PHP

• rejestracja/logowanie,
  • zarządzanie kontem (tam np, zmiana hasłą czy coś takiego)
  • stan konta / przelewy na konto (innego usera),
  • oraz jakieś zabezpieczenie tej strony.

Przelatuję google w tę i w tamtą ale nic konkretnego nie znajduję prócz tego samego skryptu, który krąży w sieci (jakiś studentów). Jeżeli ktoś coś ma to proszę o podesłanie.
Do czego jest mi to potrzebne? Mam pewną wizję na taki fajny virtualny bank dla znajomych, chciałbym tą wizję nieco rozwinąć.

Nie mam teraz zbytnio czasu na pisanie od podstaw strony- a zrobiłbym to. Jedyną rzeczą, która by mnie przygniotła to te 'przelewy' z konta na inne konto użytkownika (z portfela wirtualnego). Oraz cały system zarządzania taką gotówką. Mam wizję stworzyć coś na zasadzie:

za samą rejestrację otrzymujesz 10v$, za polecenie 25v$, za przelew zabiera powiedzmy 1v$ (minimalny przelew 5v$), i za odwiedziny- co 24h logowanie 5v$ trafi na konto osoby. Jak by można wykorzystać te v$? Po zbalansowaniu systemu (poustawianiu wszystkich rzeczy), mógłbym rozpocząć z kimś współpracę aby napisał jakiś system maszyny slotowej- w której możnaby sobie grać i wygrywać. Na sam początek chciałbym stworzyć czysty skrypt, z resztą sobie poradzę (grafika itd).

W razie czego to piszcie na PW :P

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 17 czerwca 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Mam pytanko, te v$ to prawdziwa waluta? Czy wirtualna?

W skrócie mówiąc, prawdziwa kasa, czy wirtualna?
komentarz 17 czerwca 2015 przez Damianexo Obywatel (1,710 p.)
wirtualna :P

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 273 wizyt
pytanie zadane 18 marca 2021 w Nasze projekty przez Bonczy Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 215 wizyt
pytanie zadane 14 lipca 2019 w Inne języki przez Tomasz Kolk Użytkownik (750 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 811 wizyt
pytanie zadane 3 października 2015 w C i C++ przez hakiros54 Obywatel (1,160 p.)

92,974 zapytań

141,938 odpowiedzi

321,180 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...