• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Usunięcie historii

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
75,577 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Dynamix19 Nowicjusz (120 p.)
Witam.

Posiadam wspólne konto z żoną. Jest ona mocno pokłócona ze swoim ojcem, który jest w bardzo ciężkim stanie i potrzebuje pomocy. Wysyłałem mu przelewy z naszego wspólnego konta. Nie chce żeby żona się o nich dowiedziała, przyjdzie czas że zrozumie iż robi źle. Pytanie brzmi czy jest jakaś możiwość żeby ukryć te przelewy w historii? Żona korzysta do sprawdzania konta tylko z jednej przeglądarki i jednego komputera. Będę wdzięczny za pomoc, ewentualne wycenienie takiej usługi. Pozdrawiam

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 grudnia 2017 przez zgrybus Pasjonat (24,860 p.)
To chyba można zrobić tylko po stronie banku. Zadzwoń do nich :) Chociaż w sumie wątpię, bezsensu by to było i wchodziło by w kwestie bezpieczeństwa(?).
0 głosów
odpowiedź 7 grudnia 2017 przez Benek Szeryf (90,690 p.)
Oczywiście historię musiałby usunąć bank, wątpię by to zrobił, zwłaszcza jak żona ma takie same uprawnienia do konta jak Ty. Najlepiej będzie na spokojnie porozmawiać z nią, przyznać się, choć pewnie będzie to ciężka rozmowa z tego co piszesz.
0 głosów
odpowiedź 7 grudnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 8 grudnia 2017 przez Chess

Możesz to wykonać na parę sposobów.

1. Instalujesz addon (dodatek) do przeglądarki, w Firefox, np. GreaseMonkey, czy Stylish. Po wykonaniu tych czynności piszesz odpowiedni kod, który nadpisze style tejże witryny. Faktem jest to, że tylko na Twoim sprzęcie będzie to działać, bo jeśli ta osoba zaloguje się z innego komputera, to wtedy to nie zadziała. Musi się zalogować na tę stronę z tego komputera, gdzie jest to zainstalowane, co podałem powyżej, mniej więcej takie addons (dodatki).

2. Inne, których tutaj nie wymieniłem, a które pewnie istnieją.

Ad. 1. (Odnośnie pierwszego) - Żeby zainstalować własny skrypt, to jest np. taka możliwość, że zapisujesz plik, np. pod nazwą myscript.user.js. Bodajże koniecznie z rozszerzeniem: user.js, aby addon to zrozumiał (byś mógł ten skrypt zainstalować). Potrzebny do tego jest jakiś server chyba, np. apache, abyś mógł wpisać w pasek adresu: localhost/myscript.user.js i kliknąć instaluj. W ten sposób się instaluje skrypty, jak ma się postawiony server. Jak nie chcesz wszystkiego samemu konfigurować, to możesz zainstalować gotowy pakiet, np. XAMPP. Na chwilę obecną, nie wiem jak instaluje się skrypty do GreaseMonkey bez użycia do tego servera, wpisując w pasek adresu: localhost/.....

https://wiki.greasespot.net/Tutorials

https://www.greasespot.net/

Template:

// ==UserScript==
// @name            myscripts0001
// @author          Your name
// @namespace       http://www.example.url/to/your-web-site/
// @description     Put a good description in here
// @license         Creative Commons Attribution License
// @version	        0.1
// @include         http://example.com
// @released        2006-04-17
// @updated         2006-04-19
// @compatible      Greasemonkey
// ==/UserScript==

// http://www.jonasjohn.de/snippets/javascript/greasemonkey-template.htm

// example code: 

// catch_element.style.display = 'none';

Jeśli chodzi o addon Stylish, czy inne, to sam doszukaj się informacji na ten temat.

http://hayageek.com/greasemonkey-tutorial/

komentarz 8 grudnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 8 grudnia 2017 przez Chess

Witaj,
Opisze mi krok po kroku jak mam usunąć te elementy z widoczności ?
Oczywiście wyceń swoją pracę  i podaj nr konta

Zakładam, że masz browser "Mozilla Firefox" w wersji 57.0.2 oraz system Windows.

1. You Install this: https://www.apachefriends.org/index.html and enter in this program and click on start near Apache.

2. Install also addons such as: Stylish, GreaseMonkey.

Open Menu -> Addons -> Address Bar and write these names.

3. You enter in C:\xampp\htdocs and create new file about name for example dynamix19.user.js and paste this:

// ==UserScript==
// @name            beztimeout
// @author          Your name
// @namespace       http://www.example.url/to/your-web-site/
// @description     Put a good description in here
// @license         Creative Commons Attribution License
// @version	        0.1
// @include         *pasja-informatyki.pl*
// @released        2006-04-17
// @updated         2006-04-19
// @compatible      Greasemonkey
// ==/UserScript==

var x = document.querySelector('.show-online-user-count-total');
x.style.background = 'red';

and save it. Then you write on address bar in your browser this: localhost/dynamix19.user.js

and click on the install.

4. Open Menu -> Customize... and drag and drop icons Stylish, GreaseMonkey.

5. Finished (done).

About point 3. (three). You must replace this code above your.

 

komentarz 18 grudnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 19 grudnia 2017 przez Chess

Chess:

Kliknij (PPM) prawym przyciskiem myszy na zbadaj element, następnie odszukaj interesujące Cię elementy i napisz odpowiedni skrypt.

Dynamix19:

ok czyli daje : Kliknij (PPM) prawym przyciskiem myszy na zbadaj element i co mam zaznaczyc ?

Masz podejrzeć jak się nazywa ta klasa, żeby ukryć np. jakiś element. Przykład:

class="this_is_class"

Następnie (then) musisz napisać skrypt w GreaseMonkey, np. taki:

var this_is_class = document.querySelectorAll('.this_is_class');
this_is_class[0].style.display = 'none';

 

komentarz 18 grudnia 2017 przez Dynamix19 Nowicjusz (120 p.)
gdzie mam to podejrzec ?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 408 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2019 w C# przez Krst0 Obywatel (1,340 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 204 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2016 w PHP przez Konrad Nabożny Stary wyjadacz (13,460 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 295 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...