• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

html problem z divami

Object Storage Arubacloud
0 głosów
271 wizyt
pytanie zadane 1 grudnia 2017 w HTML i CSS przez Squer Obywatel (1,170 p.)

witam

mam problem z divami - ogolnie niby wszystko umiem ale nie rozumiem paru rzeczy.

ustawilem szerokosc strony na 1300 px. Chce ustawic logo na calą strone, czyli wpisuje mi wartosc width: 1300px; i powinno rozciagnac logo na cala strone. Mimo to co? Nie robi tego, jest tak jak na zdjeciu. Równiez prawy div - reklama2 nie chce sie równo ustawic po prawej stronie nie wiadomo jakie wymiary wpisze - bedzie zle. Prosze o wytluamczenie co robie zle. 

 

https://imgur.com/a/GHc0n

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 grudnia 2017 przez niezalogowany
Width strony przy  którym się nie "będzie rozciągać" to 1900px
komentarz 1 grudnia 2017 przez Squer Obywatel (1,170 p.)

Okej, ale powiedz mi w jaki sposob mam wyrownac prawy div - "reklama2" aby byl rowny z logiem?

#strona
{
width: 1974px;
margin-left: auto;
margin-rihgt: auto;
}
#logo
{
background-color: gray;
padding: 20px;
text-align: center;

}
#reklama
{
float: left;
padding: 20px;
background-color: gray;
min-height: 600px;
width: 150px;
}
#srodek
{
background-color: green;
width: 1000px;
min-height:400px;
padding: 120px;
float: left;
}
#reklama2
{
float: left;
background-color: gray;
width: 137px;
min-height: 600px;
}

 

komentarz 1 grudnia 2017 przez Squer Obywatel (1,170 p.)
jesli dam wiekszosc wartosc width do reklama2 to wskakuje on na dół i za cholere nie idzie wyrownac - jakis blad w kodzie, cos zle robie?
komentarz 1 grudnia 2017 przez Zelek Użytkownik (960 p.)
Sprecyzuj to co mamy Ci pomóc bo z tego co przeczytałem nic nie zrozumiałem..
komentarz 1 grudnia 2017 przez Squer Obywatel (1,170 p.)
3 divy maja byc obok siebie - reklama - srodek - reklama2 Div "reklama" - okej div "srodek" - okej Div "reklama2" - nie okej. Chce go ustawić tak samo jak div reklama tylko tyle że po prawej stronie, nie da się bo przeskakuje na dół. Masz tu screena, o to mi chodzi: https://imgur.com/a/94kIg Div ma byc ustawiony tak samo jak ten zaznaczony - ale nie moge go wyrownac tak ja na tym screenie w zaden sposob dlatego pisze do was - w czym tkwi problem?
komentarz 1 grudnia 2017 przez Zelek Użytkownik (960 p.)
A chcesz, żeby wraz ze scrollowanie strony ta reklama również się scrollowała ?
0 głosów
odpowiedź 1 grudnia 2017 przez PaulGilbert Gaduła (3,280 p.)
Wrzuć HTML a nie tylko samego css bo coś mi się zdaje, że tam tkwi błąd.
komentarz 1 grudnia 2017 przez Squer Obywatel (1,170 p.)
<!DOCTYPEHTML>
<html lang="pl">
<head>
<meta charset="utf-8"/>
<meta name="descriptions" content="Opis filmu Wyklęty"/>
<meta name="keywords" content="Wyklęty, film"/>
<title>Film wyklęty</title>

</head>


<style>
#strona
{
width: 1900px;
margin-left: auto;
margin-rihgt: auto;
}
#logo
{
background-color: gray;
padding: 20px;
text-align: center;

}
#reklama
{
float: left;
padding: 10px;
background-color: gray;
min-height: 620px;
width: 150px;
}
#srodek
{
background-color: green;
width: 1000px;
min-height:400px;
padding: 120px;
float: left;
}
#reklama2
{
float: right;
background-color: gray;
width: 158px;
min-height: 500px;
}

</style>




<body>

<div id="strona">
</div>


<div id="logo">
 <h1>Film Wyklęty 2017</h1>
</div>

<div id="reklama">
</div>
<div id="srodek">
</div>
<div id="reklama2">
</div>


</body>

 

komentarz 1 grudnia 2017 przez PaulGilbert Gaduła (3,280 p.)
No właśnie - spróbuj wrzucić tego diva logo do diva strona.
komentarz 2 grudnia 2017 przez Squer Obywatel (1,170 p.)
Niezbyt rozumiem?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 156 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2022 w HTML i CSS przez NetSavage Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 317 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 402 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia 2018 w HTML i CSS przez whichmann Nowicjusz (150 p.)

92,555 zapytań

141,402 odpowiedzi

319,553 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...