• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona szkoły - ocena wizualna

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
360 wizyt
pytanie zadane 1 grudnia 2017 w Nasze projekty przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
edycja 8 grudnia 2017 przez Adrian1999
Cześć, mam sprawę w sumie to problem, od jakiegoś czasu tworzę stronę. Ku rozrywce / edukacji / na konkurs, potrzebuje jakiś rad co mogę zrobić by ta strona była bardziej przejrzysta i funkcjonalna. Nie pytam się o to jak strona wygląda w kodzie, bo jest w nim sporo chaosu a w dodatku zdjęcia z 4k / FHD nie są przekonwertowane do niższych rozdzielczości więc to w przyszłości. Jak napisałem dodam jeszcze raz strona jest robiona ogólnie na konkurs, ale tak się w nią wkręciłem że chciałbym żeby to był jakiś poważny projekt z mojej strony i realizuje go teraz w celach edukacyjnych. (nie miałem idei na nazwę strony )
komentarz 1 grudnia 2017 przez niezalogowany
Dlaczego jest tam tak dużo zakomentowanego kodu?
komentarz 1 grudnia 2017 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Bo dużo zmian wprowadzałem w trakcie wszystkiego, i w każdej sytuacji gdy mi coś nie wychodziło kasowałem wszystko i pisałem od nowa. Później będę pisać ją od nowa znowu, tak by nie było nadmiarowości w kodzie. Dlatego piszę że nie proszę o ocenę tej strony, patrząc na kod
1
komentarz 1 grudnia 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

Bo dużo zmian wprowadzałem w trakcie wszystkiego

Poczytaj sobie np. o systemie kontroli wersji GIT. Podstawowe operacje są na prawdę bardzo proste z konsoli, a pracuje się dużo wygodniej i bezpieczniej, bez obaw że coś zepsujesz i nie masz gdzie się cofnąć.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 grudnia 2017 przez bicnet Gaduła (4,800 p.)
Moim zdaniem w pierwszej kolejności powinieneś  ogarnąć nawigację, jest tam za dużo elementów, zamiast dzwonki, plan lekcji etc. zrobić zakładkę dla ucznia i dla rodzica i po najechaniu na to rozsuwałoby się te np. plan lekcji itp.

Z drugiej kolejności, w moim odczuciu animacje pojawiania się są zbyt wolne, więc albo przyśpieszyć albo usunąć.

W trzeciej kolejności ogarnij ten slider czy co to jest, tam gdzie są numerki od 1-6 , ponieważ to nie wygląda estetycznie, zamiast tego przerób to na kropki lub usuń numerki i będzie tylko sam slider.

Stopkę też uporządkuj, żeby wyglądała estetycznie.

Reszta wszystko dobrze wykonane.

Powodzenia
właśnie z nawigacją mam najgorszy problem, nie wiem jak to zrobić żeby było to intuicyjne bo w menu mam 50 rzeczy do uporządkowania
komentarz 1 grudnia 2017 przez bicnet Gaduła (4,800 p.)
Zobacz jak to wygląda na innych (dobrych) stronach szkół i zainspiruj się tym.
Szukałem i takich nie znalazłem, nie widzę żadnych "dobrych" stron
komentarz 1 grudnia 2017 przez bicnet Gaduła (4,800 p.)

No to masz okazję się wykazać, powodzenia laugh

0 głosów
odpowiedź 1 grudnia 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Resposywnosc :(
Nad responsywnością będę pracować później, aktualnie pytam się o opinie czy komukolwiek podoba się taki projekt, sam w sobie.

Podobne pytania

+2 głosów
4 odpowiedzi 739 wizyt
pytanie zadane 20 września 2016 w Nasze projekty przez Karitto Użytkownik (610 p.)
0 głosów
8 odpowiedzi 644 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2016 w Nasze projekty przez niezalogowany
+3 głosów
8 odpowiedzi 762 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2015 w Nasze projekty przez makoso Mądrala (7,380 p.)

93,005 zapytań

141,971 odpowiedzi

321,251 komentarzy

62,344 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...