• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Python - Nauka

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
910 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2017 w Python przez TapQu Użytkownik (540 p.)
Czy mógłby ktoś podać jakąś stronę do nauki Pythona ( Nie chodzi o zwykłą stronę bo jestem trochę młody i nie wszystko rozumiem, chodzi o taką "łatwiejszą" do zrozumienia stronę ).

Z góry dziękuję.

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 29 listopada 2017 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)

Jeżeli nie masz problemów z angielskim – https://automatetheboringstuff.com

Jeżeli masz problemy z angielskim, polskie tłumaczenie w formie płatnej książki.

Bardzo dobry kurs dla początkujących, bez doświadczenia w programowaniu. Python to bardzo dobry język dla uczących się programowania (nie tylko), dobry wybór. :) Powodzenia!

1
komentarz 29 listopada 2017 przez TapQu Użytkownik (540 p.)
Dzięki ps mam 14 lat myślę że to dobry czas na naukę xd
2
komentarz 29 listopada 2017 przez ProgramistaStepek Nałogowiec (27,020 p.)
Idealny, tylko pamiętaj nie forsuj się, idź powoli i spokojnie, bo czasu masz dużo. Z własnego doświadczenia wiem, że jak narzucisz sobie zbyt duże tempo to bardzo łatwo można się niepotrzebnie zniechęcić.
1
komentarz 13 grudnia 2017 przez TapQu Użytkownik (540 p.)
Wiem to bo ktoś polecił 'C' na początek programowania ale tam nawet zwykłe wyświetlenie jest trochę skomplikowane.
+1 głos
odpowiedź 29 listopada 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Nie za darmo co prawda, ale dość interesujące źródło: https://learnpythonthehardway.org/ (być może się na przyszłość przyda).
komentarz 29 listopada 2017 przez TapQu Użytkownik (540 p.)
Dzięki.

Coś mi się wydaje że po angielsku łatwiej mi przychodzi to :D

Już nawet dużo więcej rozumiem.
komentarz 30 listopada 2017 przez Zubru22 Bywalec (2,670 p.)

Tutaj jest ta książka w formie HTML :)

+1 głos
odpowiedź 30 listopada 2017 przez Sedi Stary wyjadacz (10,200 p.)
Jeśli chodzi o łatwiejszą stronę, w której możesz poćwiczyć naprawdę dużo i sprawdzić jak Ci idzie jest moim zdaniem:

https://www.sololearn.com/Play/Python

Strona ma ogromną społeczność, która daje dodatkowe wskazówki w komentarzach. Naprawdę można sporo się nauczyć. Oczywiście wszystko po angielsku.

Podobne pytania

+1 głos
4 odpowiedzi 1,464 wizyt
pytanie zadane 26 kwietnia 2018 w Python przez szajlowy Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 726 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2017 w Python przez TheGleeMat Bywalec (2,070 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,016 wizyt

92,964 zapytań

141,930 odpowiedzi

321,162 komentarzy

62,298 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...