Myślę ze nie ma lepszego czasu na eksperymentowanie niż studia. Ja przespałem ten czas i zająłem się programowanie na poważnie dopiero w wieku 28 lat dzięki panu Mirosławowi. Pozdrawiam serdecznie :) Jeśli nie jesteś pewien, spróbuj tego i tego. Naprawdę nic nie zaszkodzi jeśli odstawisz na chwile C# i pobawisz się w Javie. Ważna, według mnie, jest ciągła i systematyczna praca z kodem, to czyni Cie coraz to lepszym programista, bo problemy jakie przyjdzie Ci kiedyś rozwiązywać bardzo często się powtarzają i rozwiązywane są podobnie w rożnych językach. Też kiedyś miałem takie zajawki że umiem C# ale praca mnie zmusza żebym się nauczył także front end i podszkolić w SQL bo ORMy są często zbyt wolne. Wtedy tak sobie myślałem: kurcze tyle nauki na raz, że ja zapomnę jak się koduje w C# - hahaha - teraz pozostaje mi się tylko z tego śmiać :) Każdy nowy język czy technologia w jakiś sposób mnie rozwinęła.
Tylko żeby było jasne, nie doradzam Ci żebyś skakał po językach, uczył się składni i bum do następnego. Zanim się wypniesz na programowanie webowe, zrób może jakiś projekt w .Net od początku do końca, dopiero wtedy zobaczysz tak naprawdę z czym to się je i czy sprawia Ci to w ogóle jakąś frajdę. Następnie weź ta Javę - sporo będziesz już umiał na starcie bo te języki są dość do siebie podobne i zbuduj coś na androida - od początku do końca.
Zawsze staraj się kończyć swoje projekty.
Robiąc to, będziesz miał w swoim portfolio dwa ukończone projekty w dwóch technologiach. Znalezienie pracy z czymś takim jest o wiele łatwiejsze. Osoba rekrutująca zobaczy ze potrafisz dowieść project do końca. Biedzie mógł cie ocenić i zapytać dlaczego to zrobiłeś tak a to tak. Jakie miałeś trudności i jaka technologia Ci bardziej odpowiada, a Ty będziesz znal już na te pytania odpowiedzi.
Pozdrawiam i powodzenia!
PS. Nie wiem z czego się uczysz .Net ale polecam kanał YouTube - Kudvenkat oraz na Udemy i Pluralsight ziomka o imieniu Mosh Hamedani.