• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Autocomplete nicków

Object Storage Arubacloud
+9 głosów
341 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2017 w Sprawy forum przez Boshi VIP (100,240 p.)
Proponuję dopisać, o ile ktoś ma czas i chęci, aby po np użyciu @ w edytorze tekstowym, podpowiadało nicki użykowników.

Przykład;

@B - Boshi, bugi, bartek, bert itd

 

Takie rozwiązanie jest na wielu forach. Ponadto z tym wiązało by się dodanie innego rodzaju powiadomień, coś jak na 4Programmers + oczywiście np taki nick byłby linkiem, pogrubiony etc, aby było widać, że to kierowane jest do konkretnego użytkownika.
komentarz 27 listopada 2017 przez kompowiec2 Mądrala (6,380 p.)
Tu raczej należałoby zacząć od tego ze samo wywołanie kogoś @Boshi tu nie działa.. ;)
komentarz 27 listopada 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Przecież to zawiera się w tym co napisałem. To zbyt oczywiste abym pisał o takich rzeczach wprost.
komentarz 27 listopada 2017 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
To było proponowane już naprawdę dużą ilość razy i to bardzo dawno. Niestety nikt się nie podjął napisania czegoś takiego :)

2 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 27 listopada 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Dobry pomysł, już ktoś zgłaszał i jest to w planach.

Lecz mało kto pomaga przy pisaniu, skrypt forum jest jaki jest, a więc niestety nie jestem w stanie określić kiedy coś takiego mogłoby się pojawić. Ale pomysł popieram.
+2 głosów
odpowiedź 3 grudnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 3 grudnia 2017 przez Chess

Już trochę napisałem. Niedokończone, ale wrzucam. Jak ktoś chce, to niech dokończy. Trzeba to trochę też poprawić. Bym zapomniał dodać, że część skryptów skopiowałem ze StackOverflow, ponieważ nie chciałem pisać wszystkiego od zera.

var nickname = document.getElementsByClassName('nickname');

document.getElementsByClassName('show-online-user-count-total')[0].innerHTML = nickname[0].innerHTML.split('/');


nickname[0].style.background = 'red';

Array.prototype.contains = function(v) {
    for(var i = 0; i < this.length; i++) {
        if(this[i] === v) return true;
    }
    return false;
};

Array.prototype.unique = function() {
    var arr = [];
    for(var i = 0; i < this.length; i++) {
        if(!arr.includes(this[i])) {
            arr.push(this[i]);
        }
    }
    return arr; 
}
 


var tab = [];




function ispressed(){ 
  
		  
	for(var i=0;i<nickname.length;i++){ 
		var wrzuc_z_powrotem = (nickname[i].innerHTML.split('/')[0]);
		tab[i] = wrzuc_z_powrotem;
			 
		if(i==nickname.length-1) { 
					 
			var frame = document.getElementsByTagName("iframe")[2];
			var frameDoc = frame.contentDocument ? frame.contentDocument : frame.contentWindow.document;
			var unikat = tab.unique();
          
			frameDoc.onkeydown = function(mm) {

			   // document.getElementById('cke_1_bottom').innerHTML = null;

				var myvar = 'nic';
				
				frameDoc.body.style.backgroundColor = "yellow";
				  
				document.getElementById('cke_1_bottom').style.color = 'white';
				document.getElementById('cke_1_bottom').innerHTML = unikat;
				  
				} 
    	}

    
  }
}
setInterval(ispressed,100);

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 249 wizyt
+4 głosów
4 odpowiedzi 1,442 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez Do.Zzay Mądrala (5,700 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 398 wizyt
pytanie zadane 17 maja 2021 w Android, Swift, Symbian przez jisho Nowicjusz (120 p.)

92,568 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,638 komentarzy

61,957 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...