• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak dopasować ramkę do długości i szerokości przykładowego pudelka div (czy filmu yt) ?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,931 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2017 w HTML i CSS przez DariuszH Gaduła (3,100 p.)

 

Witam. Jak manipulować skalą tej ramki w css ? Chciałbym dopasować do szerokości i długości filmu z yt. Ramka na zewnątrz jak i wewnątrz jest pusta. Obraz w formacie .png. Żadne bordery with, slice itp... nie pomagają, obraz stoi w miejscu jak potłuczony :)  Czego nie wiem ? :)

 

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 24 listopada 2017 przez accolade Bywalec (2,410 p.)
wybrane 24 listopada 2017 przez DariuszH
 
Najlepsza
A może coś takiego: https://codepen.io/accolade/pen/bYKaGX - tutaj zamiast png jest ustawiony border w elemencie, w którym zawiera się video.
+1 głos
odpowiedź 24 listopada 2017 przez pablop76 VIP (123,060 p.)

Witam. Może po prostu dać border dla iframe.

<div class="container">
 <iframe class="iframe-border" width="100%" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/XGSy3_Czz8k">
</iframe> 
</div>
body{
  background-color: grey;
}
.container{
  position: absolute;
  width: 300px;
  top: 50%;
  left: 50%;
  margin-right: 50%;
  transform: translate(-50%, -50%);
}
.iframe-border{
border:20px solid black;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
}

 

komentarz 24 listopada 2017 przez DariuszH Gaduła (3,100 p.)
Dziękuję Ci bardzo. Jakoś się uparło mi, że iframe to nie div i nie wziąłem pod możliwość, że wszystko można ostylowac. :)  Ale się uczepilem tego border- source i tak dalej. Jeszcze raz dzięki ! Społeczność na forum jest niesamowita !  :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 166 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 346 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2017 w HTML i CSS przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 747 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2018 w HTML i CSS przez Adrian86452 Użytkownik (690 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...