• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

1Ti - podręcznik wsip czy helion

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
458 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez KoruS Obywatel (1,630 p.)

Cześć, ostatnio podczas rozmowy z nauczycielem, czy są jakieś książki, które można by było sobie kupić takie do 1 klasy technikum czy coś i zaproponował on 2 tytuły:

1 od WSIPu: TUTAJ

2 od Helionu: TUTAJ

Pewnie znajdą się tutaj jacyś pierwszoklasiści, którzy korzystają z tych książek, lub osoby, które miały do czynienia z tymi książkami lub zapewne ogromna ilość osób, które miały do czynienia z tymi wydawnictwami. Chciałbym się dowiedzieć, którą książkę wybrać. Która jest jakoś zrozumiale napisana i łatwa do przyswajania, a zarazem dobrze napisana. Mój nauczyciel miał tą od wsipu i mówił, że dość fajna książka i mogę sobie ją kupić, lecz nie wie jak ma helion bo tamtej akurat nie ma i chciałbym zasięgnąć waszej opinii. Z góry dziękuję za pomoc.

2
komentarz 23 listopada 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Obie książki to praktycznie przepisana Wikipedia lub inne podobne strony. Nie ma sensu kupować. Więcej nauczysz się bez nich i taniej.
komentarz 23 listopada 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Korzystałem za czasów jak obecna kwalifikacja dot. sprzętu nazywała się E12. Powiem tyle, że książkę musiałem kupić, bo wymagali w szkole, ale raczej się z niej nie uczyłem, bo po prostu była niezbyt zrozumiale napisana (często lanie wody, zero konkretów). Chodzi mi o książkę z Helionu. Obecna jest podobno przepisana z tej starej E12, więc za dużo się pewno nie zmieniło.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 533 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez lameguy Użytkownik (640 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 798 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez TheFunny Gaduła (3,420 p.)
+23 głosów
5 odpowiedzi 985 wizyt
pytanie zadane 16 czerwca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Mirosław Zelent Nałogowiec (34,780 p.)

93,383 zapytań

142,382 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,744 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...