Witam, mam kilka pytań, żeby było łatwiej i wygodniej ponumeruje je. Ale najpierw krótkie przedstawienie mojej osoby. Chciałbym zostać programistą w języku c#. Na chwilę obecną umiem podstawy c# i c++ (pętle tablice i inne podstawy podstaw) i z c++ w miarę ogarniam programowanie obiektowe + podstawy innych (php/html/css/javascript/MySQL-czyli tego co uczą w mojej szkole informatycznej) no i posiadam e12,e13,(planuje też e14 w styczniu ;p) . To teraz pytania:
1. Studia dzienne czy zaoczne ? ( Zależy mi na dostaniu pracy i sensownym kształtowaniu się )
2. Czy warto zamiast studiów robić kursy,dyplomy i certyfikaty ?
3. Można zamiast studiów pójść na darmowy staż do jakiejś firmy(większej/mniejszej) na kilka miesięcy
4. Ile potrzeba wiedzy by na taki kilku miesięczny darmowy staż się dostać ?
5. Czy taki staż i zdobywanie doświadczenia w boju bardziej opłaci się na przyszłych rozmowach o prace niż studia ?
6. Co w razie nie dostania się na studia ?
7.Ja na chwilę obecną posiadam taki plan. Skończę szkołę, zdam maturę, zdobędę to e14, wyjadę do Wrocławia, zrobie jakiś kurs c# (planuje tak wydać max około 8 tysięcy na te kursy) załapie się na jakieś 4 miesiące darmowego stażu w firmie i po takim doświadczeniu mam nadzieje znaleźć jakąś prace. Mało opłacalną ale rozwijającą i kształcącą (tak by się utrzymać i kształcić) Co o tym myślicie ?
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje