• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Samopowtarzanie sie programu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
301 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2015 w C i C++ przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
Witam, chce napisac program ktory w nieskonczonej petli otwiera za pomoca biblioteki <windows.h> nowe okno i konsoli i by wykonywalo ono ten sam kod co okno przy pierwszym obrocie petli. Taki program ssm bedzie sie w nieskonczonosc wywolywal. Problem w tym ze nie wiem jak uzyc tej biblioteki do tego celu.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)

Oooooooj, ktoś tu szykuje chyba zawieszacz systemu. :O

Czy na pewno ten program ma wywoływać w nieskończonej pętli sam siebie? Jesteś świadomy, że każda uruchomiona kopia programu będzie wywoływać w nieskończoność kolejne... A te kolejne również w nieskończoność będą wywoływać kolejne wersje...? ;)

komentarz 15 czerwca 2015 przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
Wiem, dlatego to pisze :D juz napisalem w ten sposob smiesznie tykajaca bombe i podeslalrm znajomym program dla nich nic nie robil i po paru minutach zaczelo sie pip pip. I bylo smiesznie :D.
komentarz 15 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)

Już program, który ma tylko jedną wykonywalną linijkę, spróbuje zawiesić system. ;) Niech nazywa się powielacz.exe.

#include <cstdlib>

int main()
{
    system("start ./powielacz.exe");
    return 0;
}

Ale czujesz różnicę, między takim programem, a takim, który robi to samo w pęli?

0 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Buby Pasjonat (19,590 p.)

No jak to nie wiesz? Używasz funkcji system, która wykonuje polecenie systemowe. Jako polecenia używasz polecenia skryptowego powłoki CMD o nazwe start "nazwa_twojego_programu.exe".

 

Przykład:

#include <windows.h> //lub cstdio

//jakis kod

system( "start twoj_program.exe" );

Jako twoj program podaje sciezke względną bądź bezwzględną do pliku exe.

komentarz 15 czerwca 2015 przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
Nie do tego zmierzam, chce zeby w nowym oknie konsoli wykonol sie znowu kod ktory wykonala wczesniejsza czyli

Jakis kod + system ("start")
komentarz 15 czerwca 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)
no to musisz do programu podać argumenty

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 165 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2020 w PHP przez marcolo Obywatel (1,530 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 217 wizyt
pytanie zadane 26 października 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Xodi Początkujący (260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 367 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2019 w C i C++ przez AuriattaDev Początkujący (390 p.)

92,568 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,634 komentarzy

61,956 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...