Tak jak napisałem w temacie chce aby strona od razu po załadowaniu przewinęła się do określonego jej procentu. Wiem, że nie jest to zgodne z wskazówkami ale za gotowca się nie obrażę
I jak za pomocą tego skryptu
<script type="text/javascript"> function load() { window.location.hash="mylocation"; } </script>
Dodać miejsce w które ma się strona przewinąć bo jeszcze nie ogarniam js'a ?
Już nieważne rozkminiłem Dzięki za odpowiedź.
<a href="jakas-strona.pl#id-elementu">
Da się
document.addEventListener('DOMContentLoaded', () => { location.hash = ''; // id });
to powinno zadziałać
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { location.hash = ''; // id });
Arrow functions nie wspiera IE i opera mini (nie liczac starszych wersji reszty przegladarek). W tym przypadku this i tak nie jest potrzebne więc nie rozumiem po co tworzyć "tradycyjną" funkcję.
Jeśli pomogłem możesz oznaczyć jako najlepszą odpowiedź .
Ja używam Babela .
Witam. Skrypt powinien wyglądać tak
document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { var hash = $('#link'); $('html, body').animate({ scrollTop: $(hash).offset().top }, 3000); return false; });
Jeśli już używasz jQuery to czemu nie dasz $( document ).ready(). W pytaniu jest "Jak skokowo przewinąć (...)", nie rozumiem zasadności użycia funkcji .animate().
93,631 zapytań
142,553 odpowiedzi
323,056 komentarzy
63,139 pasjonatów
Top 15 użytkowników
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj