• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

pozycjonowanie absolutne bez rodzica CSS

Object Storage Arubacloud
–1 głos
226 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2017 w HTML i CSS przez Boshi VIP (100,240 p.)
Taki problem.

jest sobie input, jeżeli walidacja nie przechodzi, js dodaje diva z informacją o błędnej walidacji. Problem w tym, że owe divy sa rozrzucone na różne strony.

struktura

<body><input><div walidacja></div></body>

jakiś pomysł by ustawić diva idealnie pod inputem ?

 

pozycjonowanie to tak średnio bo input nie jest rodzicem diva więc cięzko jest ustawić relative i potem absolute

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 listopada 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
wybrane 20 listopada 2017 przez Boshi
 
Najlepsza

Powracam z problemem. Aktualnie wygląda to tak

 

 <div class="validate-wrapper">
                    <input type="text" placeholder="<?php echo $this->__('City') ?> *" name="city"
                           value="<?php echo $this->escapeHtml($this->getFormData()->getCity()) ?>"
                           title="<?php echo $this->__('City') ?>"
                           class="input-text push-right address-long <?php echo $this->helper('customer/address')->getAttributeValidationClass('city') ?>"
                           id="city"/>
                </div>

 

wrapper ma właściwość relative, a div którego tu nie widać absolute. Problem w tym, że przez to że wrapper ma relative w inputach nie mogę nic wpisać.  Problemem jest to, że zasłania on wszystkie pola dlatego tak sie dzieje. Jak to rozwiązać?

komentarz 20 listopada 2017 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)

Oto ci chodziło link

komentarz 20 listopada 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
nie dokońca. Rozwiązałem już. Wystarczyło dać height 0 dla wrappera
0 głosów
odpowiedź 17 listopada 2017 przez Wujek Greg Dyskutant (9,410 p.)
Wsadz inputa wraz z walidacja w jakis wrapper. Jeżeli wysokość inputa będzie zawsze taka sama to łatwo możesz wypozycjonować walidacje
komentarz 17 listopada 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Problem w tym, że nie bardzo mam dostęp do tego jak waliduje się blok js-a- nie mam nad tym specjalnej kontroli, bo tak to faktycznie wrzuciłbym w jakiś wrapper i wtedy wrapperowi ustawił relative a divowi z walidacją absolute

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 240 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 387 wizyt
pytanie zadane 29 października 2017 w HTML i CSS przez BlvckFox Gaduła (4,240 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 307 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2022 w JavaScript przez Oskar Szkurłat Bywalec (2,780 p.)

92,566 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,614 komentarzy

61,952 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...