• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ściąga z HTML i CSS

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
3,034 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2017 w HTML i CSS przez PaulGilbert Gaduła (3,280 p.)
Szukam polskojęzycznej ściągi z HTML i CSS ale nie takiej webowej, tylko takiej do wydrukowania np. PDF czy dokument tekstowy. Kojarzy ktoś takie ściągi, tablice, które można by pobrać i wydrukować?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 16 listopada 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
tutaj zmiany i nowosci wchodza tak szybko że polecam dokumentacje MDN. Poza tym gdybys drukowal cos takiego to 500 stron Ci nie starczy. Ewentualnie poszukaj na helionie jest taka gruba ksiazka czarna "encyklopedia html5" czy jakos tak jeśli sie upierasz przy papierze do html i css.
komentarz 16 listopada 2017 przez PaulGilbert Gaduła (3,280 p.)
Mi raczej chodzi nie o całą dokumentację tylko o ściągę na paru stronach góra, np. żeby sobie podejrzeć jak się prawidłowo pisze oznaczenie jakiegoś tagu.
komentarz 16 listopada 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

Tablice informatyczne HTML 5

Tablice informatyczne CSS 3

to może coś takiego? Ale nie miałem ich nigdy więc nie wiem czy są tam jakieś błędy czy przestarzałe informacje, ale nie są drogie więc można w sumie zaryzykować.

O coś takiego mi właśnie chodziło. Chociaż liczyłem, że będą gdzieś bezpłatne do pobrania i wydrukowania. Jak nic nie znajdę to chyba jednak sam siądę i napiszę taką ściągę.
komentarz 16 listopada 2017 przez Comandeer Guru (605,680 p.)
Ściągi wydane w 2012 roku nie mają racji bytu obecnie, bo HTML i CSS od tego czasu zmieniły się w bardzo istotny sposób (w HTML-u była wtedy cała afera o algorytm outline'u i wprowadzenie Living Standard, a w CSS od tamtego czasu powstał flexbox i CSS Grid).
komentarz 16 listopada 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
szczerze mówiąc nie patrzyłem ma daty, jeśli jest jak pisze commander że 2012 to faktycznie odpuść sobie te tablice. Ale lepiej zacznij pisać strony i  z czasem dużo bedziesz znał na pamięć.
+1 głos
odpowiedź 16 listopada 2017 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)
https://cssauthor.com/html-and-css-cheat-sheets/#HTML

Generalnie szukaj pod hasłami * cheat sheet
Dziękuję za odpowiedź, przyda się to z pewnością forumowiczom, którzy do tego wątku może kiedyś zajrzą w przyszłości. Jednak w moim poście zaznaczyłem, że szukam takiej ściągi polskojęzycznej.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 183 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 819 wizyt
pytanie zadane 12 października 2017 w HTML i CSS przez fanpajny Obywatel (1,610 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 194 wizyt

93,086 zapytań

142,044 odpowiedzi

321,467 komentarzy

62,434 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...