Elementy nad którymi mógłbyś się zastanowić:
- ekran - chodzi o wygodę użytkowania, polecam wybrać matowy z uwagi na o wiele przyjemniejszą pracę przy oświetleniu dookoła (słońce czy jakieś lampy na uczelni które odbijają się w ekranie w przypadku błyszczącego są o wiele bardziej uciążliwe) i matowy podobno mniej oczy męczy, poza tym wielkość, nie wiem jakie masz preferencje ale ja strzelałbym w 15,6" ale to już najlepiej pójdź do jakiegokolwiek sklepu i zobaczy czy 13,3" błyszczący ci odpowiada, bo takie wybrałeś,
- ja bym się zastanowił czy funkcja tabletu jest ci pomocna i czy może zamiast niej nie wziąć czegoś mocniejszego; na studiach może nie potrzebna kto wie jakiej mocy obliczeniowej ale to jednak informatyka i laptop będzie używany w projektach itp.
Poza tym polecam, jak już będziesz miał kupować to wypełnić tę ankietę: Ankieta wybór laptopa i gdzieś tydzień przed możesz wrzucić temat z tą ankietą na jakieś forum typu forum pclab, nieidealny, itp. to ci ludzie bardziej pomogą bo tak bez twoich oczekiwań i ceny trudno coś doradzić