• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Mam Problem z C++

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
390 wizyt
pytanie zadane 11 listopada 2017 w C i C++ przez KeJJeJ Nowicjusz (150 p.)
zamknięte 12 listopada 2017 przez KeJJeJ
A wiec tak jestem nowy w programowaniu i chcialem stworzyc tak zwany ,,Mechanizm logowania'' robilem go wraz z poradnikiem lecz nie w code blocks tylko w eclipsie i wszystko bylo odwzorowane idealnie i jak chcialem ten projekt wlaczyc to napotkalem taki oto blad:

edit: wszystko robilem w c++

23:18:40 **** Incremental Build of configuration Debug for project Nauka C++ 3(Mechanizm logowania) ****

make all

Building target: Nauka C++ 3

/bin/sh: -c: line 0: syntax error near unexpected token `('

/bin/sh: -c: line 0: `g++  -o "Nauka C++ 3(Mechanizm logowania)"  ./src/Nauka\ C++\ 3(Mechanizm\ logowania).o   '

Invoking: MacOS X C++ Linker

g++  -o "Nauka C++ 3(Mechanizm logowania)"  ./src/Nauka\ C++\ 3(Mechanizm\ logowania).o   

make: *** [Nauka C++ 3(Mechanizm logowania)] Error 2
komentarz zamknięcia: Dziekuje za zaangazowanie wszystkich lecz adrian17 jako jedyny podal mi dobre rozwiazanie. Zamykam Watek
komentarz 11 listopada 2017 przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)
No niezle, popelniles blad juz w 0 linijce :d albo nie zamknales nawiasu albo dales zbędny. Najlepiej bedzie jak pokazesz kod. I tak na przyszlosc: czytaj bledy, kompilator ci wszystko mowi.
komentarz 11 listopada 2017 przez KeJJeJ Nowicjusz (150 p.)
#include <iostream>

 

using namespace std;

 

string login,haslo;

 

int main() {

    cout << "Podaj login: ";

    cin >> login;

    cout << "Podaj haslo: ";

    cin >> haslo;

    

    if ((login=="admin")&&(haslo=="1234"))

    {

        cout << "Brawo Udalo ci sie zalogowac!";

    }

    else

    {

        cout << "Nie udalo ci sie zalogowac!";

    }

    

    return 0;

}
komentarz 11 listopada 2017 przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)
Kod jest poprawny. Blad leży gdzies indziej
komentarz 11 listopada 2017 przez KeJJeJ Nowicjusz (150 p.)
jak myslisz ? czy to moze byc spowodowane samym srodowiskiem ? czyli w tym wypadku eclipse
komentarz 11 listopada 2017 przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)

Raczej nie słyszałem zeby ktos pisal w eclipse w c++, ale nie jestem jakoś bardzo doświadczony.

http://kwesoly.net/programowanie/cpp/eclipse-cdt/

komentarz 12 listopada 2017 przez KeJJeJ Nowicjusz (150 p.)
ja pisze w eclipse tylko i wylacznie dlatego ze code block na macbooku mi nie dziala poprawnie. A moze polecasz cos innego ?
komentarz 12 listopada 2017 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
Ja piszę w eclipse na linuxie. To chyba najpopularniejsze środowisko na Linuxa
komentarz 12 listopada 2017 przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)
Ja jestem fanboyem windowsa :d

Nie znam sie ma macbookach.
komentarz 12 listopada 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)

To chyba najpopularniejsze środowisko na Linuxa

Wat.

komentarz 12 listopada 2017 przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)
Chyba xcode to najlepszy wybór.
komentarz 12 listopada 2017 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
Dużo osób poleciło mi eclipse jak się pytałem jakie środowisko wybrać. A według Ciebie jakie jest najpopularniejsze ?
komentarz 12 listopada 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
Na Linuxie? Trudno powiedzieć. Po tym co widuję w pracy i internecie, strzelam w mniej więcej równy podział na vima/emacsa/(Sublime, VSCi inne edytory tekstu)/Qt/CLion.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 12 listopada 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
wybrane 12 listopada 2017 przez Arkadiusz Waluk
 
Najlepsza

/bin/sh: -c: line 0: `g++  -o "Nauka C++ 3(Mechanizm logowania)"  ./src/Nauka\ C++\ 3(Mechanizm\ logowania).o   '

Zabierz nawiasy z nazwy folderu/projektu i pewnie magicznie zadziała.Jak widać Eclipse tak dobrze sobie radzi z C++em, że nawet folderów z nawiasami nie obsługuje poprawnie :P

komentarz 12 listopada 2017 przez KeJJeJ Nowicjusz (150 p.)
Dzieki :) a jeszcze take pytanko a moze polecasz cos innego lepszego ?(tylko prosze bez code block bo mi na macbooku nie dziala)
komentarz 12 listopada 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
Typowe rekomendacje, szczególnie jeśli jesteś studentem:

https://www.reddit.com/r/cpp/comments/6g90jc/suggestions_for_c_ides_on_mac/
0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2017 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
Kod jest ok. Spróbuj dodać #include<string>

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 111 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Krzesel Nowicjusz (130 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 104 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2020 w Sieci komputerowe, internet przez #ZAP Nowicjusz (120 p.)
–2 głosów
1 odpowiedź 257 wizyt

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...