• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z C++ Builder 6

0 głosów
4,332 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2015 w C i C++ przez Vakoss. Bywalec (2,870 p.)
Witam. Mam problem z środowiskiem C++ Builder, a dokładniej z jego instalacją. Kiedy miałem system windows 7 normalnie go instalowałem, natomiast kiedy przeniosłem się na windows 8.1 (usunął się wtedy) chciałem zainstalować go jeszcze raz. Naciskam setup następnie przepisuje kod potem akceptuje wszystko potem wybieram office 2000 i typical potem save install standardowo zaznaczam na dysk C, pojawia mi się błąd "Error 1308. Soursce file coś tam... i moja ścieżka na którą chce zainstalować buildera" Mam wybór do naciśnięcia: ABORT , RETRY, IGNORE  Kiedy wybieram abort instalacja mi się cofa a kiedy retry błąd cały czas się pokazuje, natomiast kiedy naciskam Ignore to jakby pliki ręcznie ładował jedno naciśnięcie jeden plik. I tak cały czas klikałem i jest tego nieskończenie wiele dlatego po parunastu minutach przestałem. Proszę o pilną pomoc.

10 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 14 czerwca 2015 przez niezalogowany
Hm, Builder to stary program i bardzo możliwe jest, że nie działa na nowszych Windach. No chyba, że powiedzmy u twoich kolegów albo kogoś działa, to wtedy to odwołam. Po drugie jak jest błąd, to nie pisz coś tam coś tam, bo teraz nie wiemy co tam jednak było. Napisz wszystko co się w błędzie pojawia.
komentarz 14 czerwca 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
działa u mnie, 8.1, instalacja bez problemów.
0 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2015 przez Vakoss. Bywalec (2,870 p.)
filipeczek napisałem , że podana dalej w błędzie jest ścieżka instalacji. Proszę nie pisać mi takich rzeczy żebym coś dokładniej opisał albo, że komuś działa tylko pomóc. Niestety nie o to chodzi, że to stary program bo innym na 8.1 działa. Proszę o pomoc
0 głosów
odpowiedź 17 czerwca 2015 przez Vakoss. Bywalec (2,870 p.)
Odświeżam temat. Proszę o pomoc
0 głosów
odpowiedź 17 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Prosimy o pełny komunikat błędu. Nikt tu nie jest wieszczem, te komunikaty do czegoś służą. ;)

Obstawiam uszkodzony plik instalacyjny, ale tego się być może dowiemy dopiero wtedy, kiedy powiesz nam, co konkretnie program chce Ci powiedzieć.
0 głosów
odpowiedź 17 czerwca 2015 przez Vakoss. Bywalec (2,870 p.)
Oto komunikat błędu:

"Error 1308.Source file not found: C:\Users\Kamil G\Downloads\cppbuilder6\C++ BUILDER 6 Personal \ Install \ program files\ Borland\CBuilder6\Include\_lim.h . Verify that the file exists and that you can access it."

Mam nadzieję, że teraz uzyskam odpowiedź, która rozwiąże problem
komentarz 17 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Krok pierwszy: ściągnij ponownie instalator ze strony producenta i spróbuj ponowić instalację. :)

Melduj, jak Ci idzie. :)
komentarz 16 października 2015 przez Danieter77 Bywalec (2,470 p.)
Ty to odmowa dostępu.Wlącz jako admin lub nie ma pliku od jakiegoś includa
0 głosów
odpowiedź 16 października 2015 przez Danieter77 Bywalec (2,470 p.)
Bulider jest max na xp.Na 7 poszedł bo 7 dobrze zooptymalizywana .Wyprzedzarz o 3 systemy
komentarz 16 października 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
1. To odkop z czerwca.

2. Składaj jakoś sensownie swoje zdania, bo ciężko zrozumieć.
0 głosów
odpowiedź 16 października 2015 przez endriuh28 Użytkownik (920 p.)
Borland Builder 6 działa mi nawet na Windows 10,więc to nie to, sprawdź czy podany plik w komunikacie błędu istnieje, to jakby chciał coś zainstalować a tego nie było. Z czego instalujesz ten program?
komentarz 16 października 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Odkop z czerwca. Autor nie dał znać, jak mu idzie rozwiązywanie tego problemu - albo go zarzucił albo rozwiązał samodzielnie. ;)
komentarz 17 października 2015 przez endriuh28 Użytkownik (920 p.)
Aha, nie zauważyłem.
0 głosów
odpowiedź 22 czerwca 2016 przez marsi Nowicjusz (140 p.)
Oficjalna odpowiedź Embarcadero dla Ciebie: http://support.embarcadero.com/br/article/42598 Używam Win7 więc nie potwierdzę tego. Na Win7 C++Builder6 działa prawidłowo.
0 głosów
odpowiedź 15 października 2017 przez Qubsoons Nowicjusz (140 p.)
Witam także mam problem z tym programem gdy wciskam przycisk F9 wyskakują 2 błędy Brak CC3260MT.DLL oraz Brak BORLNDMM.DLL pobrałem te biblioteki i wrzuciłem do programu i nic także instalowałem program ponownie także z marnymi skutkami jeśli ktoś wie co jeszcze mogę spróbować zrobić i pomoże będę wdzięczny
–1 głos
odpowiedź 15 października 2017 przez Corvette 653 Początkujący (400 p.)
po co się męczycie??? zainstalujcie sobie code::block to jest darmowy program świetnie działa żadnych problemów prosta obsługa 1 minus nie ma polskiego języka ale da się przyzwyczaić :)
komentarz 15 października 2017 przez Corvette 653 Początkujący (400 p.)
http://www.codeblocks.org/ tutaj macie link do opobrania z oficjalnej strony :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 926 wizyt
pytanie zadane 7 października 2017 w C i C++ przez Dawid Azyl Broda Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 1,610 wizyt
pytanie zadane 9 czerwca 2015 w C i C++ przez Mleczko Początkujący (260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,038 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2017 w C i C++ przez Marchewka900 Bywalec (2,970 p.)

93,733 zapytań

142,669 odpowiedzi

323,287 komentarzy

63,293 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...