• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Javascript prosty program

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,193 wizyt
pytanie zadane 7 listopada 2017 w JavaScript przez turtelian Obywatel (1,760 p.)

Witam mamy taki kod i nie wiedziec czemu zacina on przekladarke, nie wiem o co moze chodzic dlatego udaje sie z prośba o pomoc oto kod:
 

<script>
		function nbYear(p0, percent, aug, p) {
			var i = 0;
			var **** = (percent / 100);
			while (p0 < p) {
				i++;
				p0 = p0 * **** + aug;
			}
			return i;
		}

		console.log(nbYear(1500, 5, 100, 5000));

	</script>

 

komentarz 7 listopada 2017 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)

Dlaczego jedna z Twoich zmiennych nazywa się ****?

komentarz 7 listopada 2017 przez turtelian Obywatel (1,760 p.)
wulgarne slowo automatycznie zostalo tutaj wypikane
ale co to ma do rzeczy?
komentarz 7 listopada 2017 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
I nie wydaje Ci się dziwnie mieć niecenzuralny kod i dodatkowo wrzucać go w publiczne miejsce w takim stanie?
komentarz 7 listopada 2017 przez turtelian Obywatel (1,760 p.)
Nie wydaje ci się dziwne pisać offtopowe komentarze i w dodatku spamować nimi w publiczne miejsce ?
Nie chcesz pomoc nie pomagaj, chcesz pomoc napisz co poprawic.
komentarz 7 listopada 2017 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
Jako moderator zwracam tylko uwagę, że używanie niecenzuralnych słów na forum – nawet w kodzie – jest zabronione. Zdążyłbyś poprawić ten kod 4 razy zamiast się kłócić o to, co mają wulgaryzmy do czegokolwiek.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 listopada 2017 przez revizor451 Obywatel (1,930 p.)
wybrane 7 listopada 2017 przez turtelian
 
Najlepsza
Pętla nie ma końca, dlatego Ci przeglądarke zacina... Warunek musi być jakiś spełniony.żeby pętla się wykonała. Na dodatek co to za nazwa zmiennej? ***** w taki sposób nie deklaruj zmienncyh!
komentarz 7 listopada 2017 przez turtelian Obywatel (1,760 p.)
spoojnie to tylko cenzura forum.
Jak to nie ma konca ?
PS: jak zamienie **** na percent (bez dzielenia przez 100) to jednak ma koniec xD?
1
komentarz 7 listopada 2017 przez revizor451 Obywatel (1,930 p.)
Skoro Ci tak laguje przeglądarkę

1. Nie ma konca,

2. Tak duża pętla, że aż przeglądarka się zamula

 

To tylko 2 wyjscia
komentarz 7 listopada 2017 przez turtelian Obywatel (1,760 p.)
ok to pewnie wersja nr 2, ale cos dlaczego tak niby jest ? kod nie jest skomplikowany to musi byc mega prosty blad
0 głosów
odpowiedź 7 listopada 2017 przez turtelian Obywatel (1,760 p.)
błąd znaleziony :
Faktycznie petla nie miala konca zapomnialem do zmiennej +1 aby wartosc procentow byla powyzej 1 przy mnozeniu temat do zamkniecia :)
komentarz 7 listopada 2017 przez revizor451 Obywatel (1,930 p.)
No widzisz... xD

Podobne pytania

–2 głosów
1 odpowiedź 206 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2017 w JavaScript przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 249 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,066 wizyt
pytanie zadane 19 listopada 2017 w JavaScript przez ebone Nowicjusz (140 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...