• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Nie działa- Jak z tego korzystać?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
334 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2017 w HTML i CSS przez RAD Obywatel (1,810 p.)
zamknięte 5 listopada 2017 przez RAD
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="utf-8">
         <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
         <title>Programing4you-software house </title>
         <meta name="description" content="+++++++++++m">
         <link rel="stylesheet" href="style.css">
         <link tel="stylesheet" href="css/fontello.css">
         <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Dosis|Roboto" rel="stylesheet">
</head>
<body>
<div id="container">
  <div class="ractangle">
    <center>
     <div id="logo">Programing4You-Software Room </div>
        <div id="poster">
            <img src="poster.img" />
          <div id="nav">
              <ol>
                    <li><a href="#">HOME</a></li>
                    <li><a href="#">CONTACT</a></li>
                    <li><a href="#">ABAUT ME</a></li>
              </ol>
          </div>
        </div>
      </center>
  </div>
<center>  <div class="squere">
<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  Curabitur imperdiet finibus commodo. In at lorem vel
  felis varius malesuada. Nulla semper sagittis convallis. Vestibulum ante ipsum primis in
  faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Vivamus
   <p>non metus tincidunt nunc vulputate laoreet.
  Sed sollicitudin dui ac pretium dictum. Suspendisse et suscipit ipsum. Mauris pretium
  aliquam orci, luctus gravida mauris
  finibus vitae. Aliquam pretium nibh eget pulvinar efficitur. Donec eget neque volutpat ligula laoreet
  ultrices sed quis dolor. Phasellus tristique eros non ex volutpat pulvinar. In faucibus dapibus purus
  id facilisis. Cras mollis enim quis feugiat volutpat. Vivamus venenatis tellus</p>
  ellus, sit amet rutrum quam auctor in. Vivamus condimentum, felis sit amet porttitor
  auctor, mi augue efficitur erat, at blandit erat magna
  emper lorem. Ut ut libero euismod, rhoncus lacus eget, lobortis lectus.</p>
</div> </center>
  <div class="footer">
<center> <div class="ST">2017 &copy; Raodsław Budnik <div> </center>
 <div class="ST2">
   <i class="demo-icon icon-facebook">&#xf09a;</i>
   <i class="demo-icon icon-twitter">&#xf099;</i>
   <i class="demo-icon icon-github-circled">&#xf09b;</i>
   <i class="demo-icon icon-mail-alt">&#xf0e0;</i>
 </div>
 <div style="clear: both"></div>
  </div>
</div>

</body>

</html>
body
{
  background-color: #303030;
  color: #ffffff;
  font-family: 'Roboto', sans-serif;
  font-size: 21px;
}

#container
{
  width: 1000px;
  margin-left: auto;
  margin-right: auto;
}

.ractangle
{
  width: 960px;
  margin: 20px;
}

.squere
{
  width: 960px;
}

.footer
{
  width: 960px;
}

#logo
{
  width: 780px;
  height: 40px;
  font-size: 27px;
  font-family: 'Dosis', sans-serif;
}

#poster
{
  width: 780px;
  height: 499px;
}

#nav
{
  width: 780px;
  padding: 10px 0;
  background-color: #202020;
  margin-left: auto;
  margin-right: auto;
  text-align: center;
}

.ST
{
float: left;
  font-size: 13px;
  width: 470px;
}

.ST2
{
  float: left;
  font-size: 13px;
  width: 470px;
}

ol
{
  padding: 0;
  margin: 0;
  list-style-type: none;
  font-size: 18px;
  height: 29px;
  line-height: 200%;
  display: inline-block;
}

ol a
{
  color: #ffffff;
  text-decoration: none;
  display: block;
}

ol > li
{
  float: left;
  width: 150px;
  height: 40px;
  border-right: 1px dashed #1E90FF;
  border-left: 1px dashed #1E90FF;
}

 

Jak z tego fontello korzystać w sensie jak go podpiąć  żeby działało. Bo chyba żle to robię.

Proszę o pomoc. 

komentarz zamknięcia: Dziękuję  Markowi Krzywdzińskiemu za pomoc.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 5 listopada 2017 przez Marek Krzywdziński Początkujący (460 p.)
wybrane 5 listopada 2017 przez RAD
 
Najlepsza

Cześć, z tego co zauważyłem na pierwszy rzut oka to masz literówkę:

 <link tel="stylesheet" href="css/fontello.css">

Sprawdź i daj znać.

komentarz 5 listopada 2017 przez RAD Obywatel (1,810 p.)
Idiota ze mnie i dlatego nie działa bo nie ma podłączonego pliku fontello.css

Poprawiłem i działa ale koło tego pojawia się  jeszcze coś czego nie chcę. Jakieś znaczki przypominające koperty.
komentarz 5 listopada 2017 przez RAD Obywatel (1,810 p.)
Wszystko w porządku wszystko działa. Trzeba było usunąć co nieco z kodu.

Jeszcze raz dzięki.
komentarz 5 listopada 2017 przez Marek Krzywdziński Początkujący (460 p.)
Miło że mogłem pomóc :)

Pozdro.Maro.
0 głosów
odpowiedź 5 listopada 2017 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)
Masz plik fontello.css w folderze css?
komentarz 5 listopada 2017 przez RAD Obywatel (1,810 p.)
Taki głupi kolego nie jestem.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 116 wizyt
pytanie zadane 5 września 2017 w HTML i CSS przez jankowa1ski Gaduła (3,560 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 385 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2017 w HTML i CSS przez GabrielaB Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 591 wizyt
pytanie zadane 20 września 2016 w HTML i CSS przez Siudson Nowicjusz (140 p.)

92,543 zapytań

141,385 odpowiedzi

319,492 komentarzy

61,929 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...