• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

HTML i CSS - brak wyglądu przycisku

Object Storage Arubacloud
0 głosów
702 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2017 w HTML i CSS przez Undisputed Gaduła (3,040 p.)

Witam.
Mam taki problem, iż wygląda to tak jakby html, nie wczytywał mi jednego z przycisków.
Efekt tego jest taki:
https://zapodaj.net/images/49a047d2ac5ca.png
45 linijka HTML
76 linijka CSS
Tutaj kody plików:
HTML:
 

<?php
	session_start();
	if(!isset($_SESSION['zalogowany']))
	{
		header('Location: index.php');
		exit();
	}
        require_once "connect.php";
        $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
?>
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8"/>
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>
	<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
	<title>Domowy system alarmowy</title>
	<link rel="stylesheet" href="tabakt.css" type="text/css" /> 
	<style type="text/css">
		body {
 		background: #445566;
		}
		</style>
</head> 
<body>
	
<?php
	$sql2 = "SELECT * FROM czujniki WHERE  nr_urzadzenia={$_SESSION['nr_urzadzenia']} ORDER BY data DESC LIMIT 1";
                                if($rezultat2 = @$polaczenie->query($sql2))
                                {
                                        $ile = $rezultat2->num_rows;
                                        if($ile > 0)
                                        {	
						
						echo '<p><center><font color="white">Witaj '.$_SESSION['imie']." ".$_SESSION['nazwisko'].'! [ <a href="logout.php">Wyloguj się!</a>]</font></center></p>';
						echo '<p><center><font color="white"><b>Twój e-mail</b>: '.$_SESSION['email'].'</font></center>';
						echo '<p><center><font color="white"><b>Twój nr_urzadzenia</b>: '.$_SESSION['nr_urzadzenia'].'</font></center>';
?>

	<form action="historian.php" method="post">
		<center><input type="submit" value="Sprawdź historię czujników" class="css3button"/></center>
	</form>
	<br/>
	<form action="stanywysokie.php" method="post">
		<center><input type="submit" value="Sprawdź stany wysokie czujek" class="przycisk"/></center>
	</form>
	<br/>
	<form action="aktualnewartosci.php" method="post">
		<center><input type="submit" value="Sprawdź aktualne wartości czujników" class="css3button"/></center><br/>
	</form>
 <?php
                                        }
                                }
	$rezultat2->free_result();
	//$polaczenie->close();
 ?>
 </body>
 </html>

CSS:
 

table.greenTable {
  font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
  border: 2px solid #24943A;
  background-color: #B3EEA2;
  width: 45%;
  text-align: center;
}
table.greenTable td, table.greenTable th {
  border: 2px solid #42822E;
  padding: 2px 2px;
}
table.greenTable tbody td {
  font-size: 14px;
  color: #000000;
}
table.greenTable thead {
  background: #24943A;
  background: -moz-linear-gradient(top, #5baf6b 0%, #3a9e4d 66%, #24943A 100%);
  background: -webkit-linear-gradient(top, #5baf6b 0%, #3a9e4d 66%, #24943A 100%);
  background: linear-gradient(to bottom, #5baf6b 0%, #3a9e4d 66%, #24943A 100%);
  border-bottom: 0px solid #344444;
}
table.greenTable thead th {
  font-size: 21px;
  font-weight: bold;
  color: #000000;
  text-align: center;
  border-left: 0px solid #24943A;
}

table.greenTable tfoot td {
  font-size: 13px;
}

table.greenTable tfoot .links a{
  display: inline-block;
  background: #FFFFFF;
  color: #24943A;
  padding: 1px 2px;
  border-radius: 2px;
}

.css3button {
	font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 20px;
	color: #079400;
	padding: 10px 20px;
	background: -moz-linear-gradient(
		top,
		#ffffff 0%,
		#ffffff 50%,
		#b5b5b5);
	background: -webkit-gradient(
		linear, left top, left bottom,
		from(#ffffff),
		color-stop(0.50, #ffffff),
		to(#b5b5b5));
	-moz-border-radius: 10px;
	-webkit-border-radius: 10px;
	border-radius: 10px;
	border: 3px solid #2ea100;
	-moz-box-shadow:
		0px 1px 3px rgba(000,000,000,0.5),
		inset 0px 0px 3px rgba(255,255,255,1);
	-webkit-box-shadow:
		0px 1px 3px rgba(000,000,000,0.5),
		inset 0px 0px 3px rgba(255,255,255,1);
	box-shadow:
		0px 1px 3px rgba(000,000,000,0.5),
		inset 0px 0px 3px rgba(255,255,255,1);
	text-shadow:
		0px -1px 0px rgba(000,000,000,0.2),
		0px 1px 0px rgba(255,255,255,1);
	cursor:pointer;
}
.przycisk {
   border-top: 1px solid #97f7f2;
   background: #65d67f;
   background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#1da161), to(#65d67f));
   background: -webkit-linear-gradient(top, #1da161, #65d67f);
   background: -moz-linear-gradient(top, #1da161, #65d67f);
   background: -ms-linear-gradient(top, #1da161, #65d67f);
   background: -o-linear-gradient(top, #1da161, #65d67f);
   padding: 9.5px 19px;
   -webkit-border-radius: 40px;
   -moz-border-radius: 40px;
   border-radius: 40px;
   -webkit-box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0;
   -moz-box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0;
   box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0;
   text-shadow: rgba(0,0,0,.4) 0 1px 0;
   color: #fcfcfc;
   font-size: 19px;
   font-family: Georgia, Serif;
   text-decoration: none;
   vertical-align: middle;
   }

.przycisk:hover {
   border-top-color: #1e4b69;
   background: #1e4b69;
   color: #ccc;
   }

.przycisk:active {
   border-top-color: #0b1e2b;
   background: #0b1e2b;
   }

/*
body {
  background: #456;
  font-family: 'Open Sans', sans-serif;
}*/

.historian {
  width: 400px;
  margin: 16px auto;
  font-size: 16px;
}

.historian-header,
.historian p {
  margin-top: 0;
  margin-bottom: 0;
}

.historian-header {
  background: #006400;
  padding: 20px;
  font-size: 1.4em;
  font-weight: normal;
  text-align: center;
  text-transform: uppercase;
  color: #fff;
}

.historian-container {
  background: #ebebeb;
  padding: 12px;
}

.historian p {
  padding: 6px;
}

.historian input {
  box-sizing: border-box;
  display: block;
  width: 100%;
  border-width: 1px;
  border-style: solid;
  padding: 16px;
  outline: 0;
  font-family: inherit;
  font-size: 0.95em;
}

.historian input[type="text"] {
  background: #fff;
  border-color: #bbb;
  color: #555;
}

.historian input[type="text"]:focus {
  border-color: #888;
}

.historian input[type="submit"] {
  background: #006400;
  border-color: transparent;
  color: #fff;
  cursor: pointer;
}

.historian input[type="submit"]:hover {
  background: #778899;
}

.historian input[type="submit"]:focus {
  border-color: #05a;
}


.tekst {
  width: 400px;
  margin: 16px auto;
  font-size: 16px;
}

/* Reset top and bottom margins from certain elements */
.tekst-header,
.tekst p {
  margin-top: 0;
  margin-bottom: 0;
}


.tekst-header {
  background: #28d;
  padding: 20px;
  font-size: 1.4em;
  font-weight: normal;
  text-align: center;
  text-transform: uppercase;
  color: #fff;
}

Ma ktoś pomysł czemu tak się dzieje ?
Bardzo proszę o pomoc.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 listopada 2017 przez gremlin Dyskutant (7,600 p.)
Dziwne, u mnie działa. Może wyczyść pamięć przeglądarki (ctr+f5 to powinien wczytać jeszcze raz style).
komentarz 3 listopada 2017 przez Undisputed Gaduła (3,040 p.)
U mnie dalej nie
–2 głosów
odpowiedź 3 listopada 2017 przez ccsystem Początkujący (260 p.)
Dzieje sie tak ponieważ środkowy przycisk posiada klasę class="przycisk" a nie tak jak pozostałe class="css3button"
komentarz 3 listopada 2017 przez Undisputed Gaduła (3,040 p.)
Ale zauważ, że w pliku css jest wygląd do class="przycisk"

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 228 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 196 wizyt
pytanie zadane 16 maja 2021 w HTML i CSS przez bazyl8796 Obywatel (1,020 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 623 wizyt

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,560 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...