Bawiłem się w codeblocksach, ale miałem problem. Otóż tworząc program po jednym jego uruchomieniu otrzymywałem błąd, że "ld returned 1 exit status" czy coś takiego. Pierwszym pytaniem jest dlaczego tak się działo. Ale teraz już poważny problem (dałem kat. syst. oper., bo trzon o tym jest, błagam o nieusuwanie pytania bo to bardzo pilne):
poczytałem, że to nie ode mnie zależy, że może w tle działa ten program lub jest uruchomiony, więc "na teraz" znalazłem rozwiązanie, że po jednym uruchomieniu będę zapisywał ponownie plik na pulpicie jako nowy (tj. "zapisz jako"), bo stwierdziłem, że wkrótce to skończę. I skończyłem po utworzeniu 5 plików na pulpicie, ale wraz z nimi tworzyły się te z rozszerzeniem .exe i .o (czyli na każdy plik przypadały dodatkowe 2, więc na pulpicie miałem ich 15, pracowałem w Codeblocksach). Po ukończeniu chciałem je usunąć, ale tylko te z roz. .o i te z ikonką Codebl. się usunęły, a z .exe już nie i pojawia się komunikat, że nie mam uprawnień, a ma je administrator. Ja loguję się bez hasła, a na konto administratora ani przez wiersz poleceń, ani przez "zarządzaj" z "ten komputer" dostać się nie mogę. Co mam zrobić jak mogę dostać te uprawnienia administratora???? To BARDZO pilne!! Proszę.(Win. 10 mam)