• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z Klasą C++

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
294 wizyt
pytanie zadane 27 października 2017 w C i C++ przez Kurczak Użytkownik (940 p.)

Cześć, postanowiłem zrobić zadanie ze SPOJ'a: <ZADANIE>, ale nie samo zadanie jest ważne. Chciałem przećwiczyć używanie klas. Na komputerze program odpala się poprawnie, wyniki wyświetlają się dobre, ale na końcu się wysypuje. Wydaje mi się, że coś popsułem z konstruktorem.

KOD

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 27 października 2017 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,100 p.)
W jaki sposób program się wysypuje?
0 głosów
odpowiedź 27 października 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
==4694==ERROR: AddressSanitizer: heap-buffer-overflow
in Wczytaj::matryca() main.cpp:46

Wychodzisz poza tablicę. Pewnie warunki w pętlach masz złe.

(btw, nijak nie rozumiem co ta klasa robi i czemu ona i metody nazywają się tak, jak się nazywają)

komentarz 27 października 2017 przez Kurczak Użytkownik (940 p.)
Masz rację, wychodzę poza tablicę, dzięki.

Mógłbym zrobić program na funkcjach, użyłem klasy jedynie w celu przećwiczenia jej użycia. Metoda matryca, wzięła się od słowa matrix, oznaczającego macierz, może to tłumaczenie nie jest poprawne. Klasa faktycznie powinna nazywać się inaczej, ale nazwa to wynik mojego pierwotnego konceptu, który zmieniał się kilkukrotnie. Metoda "wiekszy", myślę, że nie jest zła.
komentarz 27 października 2017 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Wrecz przeciwnie jest zla, skoro chciales uzyc slowa maciert, to uzyj w jezyku angieslkim, tak samo jak cala reszta zmiennych.

1) to dpbry zwyczaj i cwiczysz jezyk

2) czasami warto napisac na agielskim forum o zapytanie, bo czesto dostaniesz tam spora ilosc odpowiedzi itd.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 218 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2022 w C i C++ przez Bollo Początkujący (460 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 377 wizyt
pytanie zadane 1 kwietnia 2017 w C i C++ przez heros22pt Użytkownik (950 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 523 wizyt

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,086 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...