Witam. To mój pierwszy post na tym forum i właściwie pierwszy od kiedy zacząłem uczyć się laravela.
Stawiam pierwsza stronę małymi kroczkami cały czas się ucząc i utknąłem na być może banalnej kwestii..
Witryna zawiera moduł bloga, oparty na crudzie voyager. Wszystko współgra na localhoście z mysqlem(mariadb).
Jak wyprowadzić voyagerową liste kategorii do widoku ?
Póki co odpuściłem i zająłem się pisaniem treści na stronę, ale męczy mnie to strasznie. Dodam, że pracuje na voyagerowych modelach, swój dopisałem jeden, którego voyager nie posiadał a był mi potrzebny - razem z kontrolerem i widokiem i działa pięknie, natomiast lista kategorii bloga ni chu chu nie chce działać.
Do widoku próbowałem przekazać przez
@foreach($post as $category)
{{post->category->title}}
@endforeach
natomiast controller był listujący wszystkie kategorie metodą index - nie mam jego zawartości, bo przez wkur... złość usunąłem.
Taka kombinacja sprawiła, że lista kategorii się pokazała, jednak tyle ile postów w danej kategorii, tyle razy dana kategoria pojawiła sie na liście.
Wiem/czuje, że robię to źle, a nie mogę trafić na jakiś zwięzły tutorial jak to zrobić, a jak trafiam na coś na YT to nie uwzględniają tam voyagera, więc musiałbym praktycznie większość kodu przepisać raz jeszcze a mija się to z celem, kiedy korzystam z gotowego cruda.