• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Pomocy z napisaniem programu!

Object Storage Arubacloud
–3 głosów
382 wizyt
pytanie zadane 26 października 2017 w C i C++ przez bartek12345651 Nowicjusz (120 p.)
zamknięte 26 października 2017 przez ScriptyChris
Witam, nie wiem jak napisać program do tego zadania. Oto treść: Mamy 3 sędziów : s1,s2,s3 , oceniających zawodników. Zawodnik przechodzi do następnej rundy jeśli przynajmniej 2 z sędziów zagłosowało na „tak”.

Pomoże ktoś?
komentarz zamknięcia: Regulamin - punkt II.2.G

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 26 października 2017 przez marcin99b Szeryf (82,040 p.)
edycja 26 października 2017 przez marcin99b
robisz tablice z sędziami
jakiś foreach
zmienna z wynikiem startowym 0
jeśli z tablicy aktualny sędzia (foreach) zagłosował na tak dodaje 1, jeśli na nie nic nie robi
jeśli wynik == 2 przerywa pętle i przechodzi dalej bo wiadomo że wygrał
jeśli nie przerwało to odchodzi

Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem dla początkującego, jak czegoś nie rozumiesz to pytaj
komentarz 26 października 2017 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
foreach w c++ ? :/
komentarz 26 października 2017 przez marcin99b Szeryf (82,040 p.)
w sumie nie pisze w c++...

dobra nie ważne, ale wiadomo o co chodzi
komentarz 26 października 2017 przez Alvancaran Dyskutant (8,160 p.)
std::for_each lub range-based for loop
0 głosów
odpowiedź 26 października 2017 przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)
for(int a=0; a!=3; a++){

if(sędzia[a[==true)licznik_głosów+=1;

}

if(licznik_głosów>=2) std::cout << "przechodzi" << std::endl;

 

Oczywiście bez naszych narodowych znaków w zmiennych, najlepiej sam je nazwij.

komentarz 26 października 2017 przez Munvik Dyskutant (9,350 p.)
Twój pierwszy if nie zadziała, zobacz składnie
komentarz 26 października 2017 przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)
Przypadkiem wcisnąłem [ zamiast ], nie ważny jednak był ten, można nawet powiedzieć że pseudo(patrz nazwy zmiennych), kod, a to co za jego pomocą chciałem przekazać. (sposób w jaki mógł to zrealizować)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 303 wizyt
pytanie zadane 21 września 2017 w PHP przez marczak01 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 143 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 559 wizyt

92,550 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,522 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...