• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zgrać VHS na komputer?

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
9,556 wizyt
pytanie zadane 25 października 2017 w Grafika i multimedia przez Mavimix Dyskutant (8,420 p.)
Jak zgrać kasete VHS na komputer? Obędzie się bez kupna dodatkowego sprzętu? Da się to zrobić na zwykłym komputerze?
1
komentarz 25 października 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Pytanie ile tego masz i czy w ogóle opłaca się bawić samemu? Kilka lat temu chciałem zgrać 2 kasety (rodzinne filmiki) i trochę dozą przypadku zleciłem to gościowi który prowadzi mały sklep z elektroniką. Kosztowało mnie to 2x15zł i dostałem wsio na płytce DVD (2 płyty). No chyba, że faktycznie masz więcej kaset to taniej kupić urządzenie, ale przy 1-2 to serio zastanów się czy Ci się chce (no chyba, że trochę hobbystycznie to zupełnie inna bajka :)

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 25 października 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
Albo chiński video grabber, albo kiedyś w komputerach często montowali karty tv, jako fajny bajer i na takiej karcie również da się to zrzucić.

Można też kombinować z tunerem tv. Jeśli masz taki DVB-T, który przetwarza też sygnał analogowy, to magnetowidy często miały wyjście antenowe, na którym były w stanie wyświetlić obraz z kasety. Musisz wtedy do takiego dekodera wpiąć magnetowid przez złącze antenowe, przeskanować stacje, żeby znaleźć obraz z magnetowidu, a potem włączyć nagrywanie. Na telewizorze z funkcją nagrywania też się powinno dać to wykonać.
0 głosów
odpowiedź 25 października 2017 przez niezalogowany
Nie obędzie się bez kupna dodatkowego sprzętu, potrzebujesz np takie cos: http://allegro.pl/video-grabber-adapter-konwerjsa-vhs-usb-pc-dvd-o82-i5233297558.html
0 głosów

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 387 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 991 wizyt
pytanie zadane 30 października 2017 w Grafika i multimedia przez Mavimix Dyskutant (8,420 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 381 wizyt
pytanie zadane 5 maja 2019 w PHP przez Webmaster123 Początkujący (440 p.)

93,113 zapytań

142,093 odpowiedzi

321,656 komentarzy

62,453 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...