• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

usb ubuntu bootable

0 głosów
319 wizyt
pytanie zadane 23 października 2017 w Systemy operacyjne, programy przez kNNight Użytkownik (750 p.)
Czesc zrobilem bootable ubuntu z usb za pomoca Rufusa, chce nauczyc sie nowego systemu bez odpalania wirtualnej maszyny za kazdem razem by z niego skorzystac ale pojawiaja sie komplikacje, poczatkowo gdy wymsuzam rozruch z usb widok wraca do menu biosa, gdy zmienilem kolejnosc rozruchu tzn usb boot w pierwszej kolejnosci pojawia mi sie czarny ekran jakby mial cos rozruszac ale po kilku sekundach przechodzi na druga kolejke i bootuje ponownie windowsa, probowalem z innym flash drivem usb boot robilem innym programem i tez nie dzialalo model tego nie elastycznego laptopa to probook HP g3 455, czarny model jakis czy moglby mi ktos pomoc rozwiazac ten problem o ile jest to mozliwe?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 października 2017 przez niezalogowany

czarny model

heh.

W UEFI:

1. Legacy Support na Enable.

2. Secure Boot na Disable.

3. Fast Boot na Disable.

komentarz 23 października 2017 przez kNNight Użytkownik (750 p.)
2 pierwsze pozycje zmienilem , i problem sie powtarza w miedzy czasiebwyskoczyl blad zbyt szybko zniknal i nie zdazylem go przeczytac ale nastapil po zmianie tych dwoch pozycji wiec mozliwe ze o to chodzilo, nie moge zmienic fast boot bo jest na szaro zaznaczony, w dalszym ciagu problem sie powtarza
komentarz 23 października 2017 przez kNNight Użytkownik (750 p.)
Udalo sie odpalic bota twoja rada zadzialala dzieki ;-) szkoda tylko ze piksele mi wywala w czasie instalacji  jakis crash graficxny czy cos cholera wie bo nic nie widac tylko ekran jak w starym telewizorze ^^

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 2,295 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 305 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 860 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2023 w Systemy operacyjne, programy przez maxkolanko1998 Gaduła (3,230 p.)

93,604 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,997 komentarzy

63,092 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...