• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kompilator Code::blocks i błąd podczas programowania objektowego

Cloud VPS
0 głosów
1,269 wizyt
pytanie zadane 22 października 2017 w C i C++ przez maciekyoo Nowicjusz (120 p.)
Dobrze znamy komunikat

"Debug": The compiler's setup (*No Compiler*) is invalid, so Code::Blocks cannot find/run the compiler.
Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! (Do you have a compiler installed?)
Goto "Settings->Compiler...->Global compiler settings->no compiler->Toolchain executables" and fix the compiler's setup.
Skipping...
Nothing to be done (all items are up-to-date)."

No i Mój problem jest taki, że pokazuje mi się tylko kiedy próbuję uruchomić quiz składający się z main.cpp, quiz.h i quiz.cpp, w żadnym innym przypadku nie, resztę kompiluje zwyczajnie, mam MinGW. Jakieś pomysły?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 października 2017 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

resztę kompiluje zwyczajnie

Jak ci może kompilować, jeśli IDE domaga się kompilatora? Zainstaluj wersję Code::Blocks z oznaczeniem mingw-setup. Możesz również podpiąć swój własny kompilator, ale domyślam się, że ty jedynie potrzebujesz najprostszym sposobem stworzyć program, więc ten w pełni ci wystarczy.

0 głosów
odpowiedź 22 października 2017 przez Szahid Pasjonat (20,970 p.)
Nie masz podłączonego kompilatora. C:B to środowisko a nie kompilator.

Wejdź w tą ścieżkę co masz w wiadomości co wkeliłeś i wybierz kompilator ( najlepiej gcc)
Jeśli nie będzie nic do wybrania do pobierz

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 293 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,831 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2020 w C i C++ przez preprocesor Obywatel (1,300 p.)

93,464 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,730 komentarzy

62,844 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...