• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie znaleziono obiektu libstdc++-6.dll oraz libgcc_s_dw2-1.dll

Object Storage Arubacloud
0 głosów
6,065 wizyt
pytanie zadane 18 października 2017 w C i C++ przez Michulec7 Nowicjusz (170 p.)
Witam , napisałem prosty program w Code Blocks ,a następnie zapisałem projekt.

Przy próbie uruchomienia samego pliku .exe z programem wyświetla się błąd:  Nie znaleziono obiektu libstdc++-6.dll oraz libgcc_s_dw2-1.dll

Proszę o pomoc i rozwiązanie problemu
komentarz 18 października 2017 przez Michulec7 Nowicjusz (170 p.)
Mam jeszcze jedno pytanie , niestety gdy wysyłam komuś ten program (np koledze) jemu też pokazuję się ten sam błąd. Czy jest jakaś możliwość naprawienia tego w inny sposób tak , aby osoby którym wysyłam program nie musiały nic kombinować z plikami dll ?
(dodanie -static do opcji linkera nie pomogło)
1
komentarz 15 grudnia 2019 przez MaciekElo Nowicjusz (180 p.)
A gdzie można znaleźć te dlle?

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 18 października 2017 przez Alvancaran Dyskutant (8,160 p.)
wybrane 18 października 2017 przez Michulec7
 
Najlepsza
Wrzuć te dllki to folderu z plikiem .exe
komentarz 18 października 2017 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)

... albo dodaj -static do opcji linkera.

komentarz 18 października 2017 przez Michulec7 Nowicjusz (170 p.)
Wrzucenie plików dll do folderu z plikiem .exe pomogło.

Dziękuję i pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2023 przez KonstrutorW21 Nowicjusz (140 p.)
edycja 16 kwietnia 2023 przez KonstrutorW21
Problem polega na tym że plik .exe "nie widzi" bibliotek .dll chociaż są one zainstalowane. Rozwiązaniem tego jest dodanie zmiennej środowiskowej do lokalizacji tych bibliotek przez co "widok pliku" będzie globalny. Wchodzimy w "Edytuj zmienne środowiskowe systemu" potem "Zmienne środowiskowe", następnie w Zmiennych użytkownika najpierw dodajemy nową zmienną o nazwię Path, jeśli taka nie istnieje, jeśli już istnieje to potem klikamy edytuj i dodajemy nowy wiersz ze ścieżką folderu bin, w którym znajdują się biblioteki; przykładowa ścieżka: C:\Program Files\CodeBlocks\MinGW\bin

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 2,496 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2020 w C i C++ przez koduj123 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 593 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Damiank Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,786 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,556 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...