Potrzebuję pomocy gdyż nie umiem stworzyć kodu na brak powtórzenia. Oczywiście powinienem to umieć, bo uczę się z pewnego kursu, którego nie będę reklamować gdyż na jego forum wypowiadają się ludzie, którzy nie mają o niczym pojęcia i rzucają samymi ogólnikami. Stworzyłem program, który każe podać trzy dowolne liczby całkowite. Później zostają one wypisane na ekran. Zaznaczam, iż liczby te są w postaci tablicy. Później program losuje numer tablicy. Później program wypisuje 2 liczby dzięki wylosowanemu numerowi tablicy jedna po drugiej wypisując przy okazji jakie to liczby są. Wszystko prawie udało mi się zrobić oprócz wylosowania bez powtórzenia. Myślę nad tym już chyba tydzień i tylko się wkurzam, czy może mi ktoś wytłumaczyć co mam zrobić, żeby utworzyć losowanie bez powtórzeń wcześniej podanych liczb? Najlepiej by było gdyby było to wytłumaczone w taki sposób, aby stworzenie kodu nie wymagało utworzenia dodatkowych funkcji, bo tak lepiej przyswajam kod, a później i tak zamieniam to na funkcję, taki mam sposób pisania programów. Pozwala mi to utrwalać obszerniejszą wiedzę oraz uczy szybkiego pisania kodu, przynajmniej dla mnie. Nie liczb losowych podawanych przez program co jest dużą róźnicą, a to dałbym rade korzystając z podanego kodu we wcześniej wspomnianym tutorialu.
Nie wiem czy taki opis programu wystarczy, ale kodu wkleić nie mogłem, bo wyskakuje błąd limitu znaków? Chyba taki