• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Co dalej? c++, js czy inny?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
281 wizyt
pytanie zadane 6 października 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez EdeX Mądrala (5,130 p.)
zmienione kategorie 6 października 2017 przez Arkadiusz Waluk

Witam mam otóż taki problem że nie wiem czego zacząć się uczyć, pare lat temu uczyłem się c++ ale zostawiłem to bo zaczęło się 6 klasa podstawówki straszenie testami i wg, ale teraz od 1-2 lat ucze sie html css chciałem zacząć naukę js ale jakoś ten język mi nie przypadł do gustu jak w c++ sie "bawiłem" strasznie mi się to podobało ale nie mogę pojąć js nie wiem może przez to że troszkę mało się go uczyłem ale mniejsza. Html i css bardzo dobrze rozumiem i teraz tutaj pytanie czy uczyć się js? ponieważ html i css byl taka odskocznią jakby. Czy może wrócić do c++? a jak nie to jakiego języka się uczyć? ponieważ zawsze chciałem tworzyć aplikacje i gry a nie strony. i co teraz?

Jak coś wiem że jestem młody mam czas na zastanowienie się bo i tak dopiero za rok technikum i wg. ale nwm czy wrócić do c++, zacząć nauke js czy może jakiś inny np. python?? sad

Proszę o pomoc frown

komentarz zamknięcia: Już mi ci co mogli pomogli :)
komentarz 6 października 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
czym szybciej tym lepiej, a co bys chcial robic w przyszlosci?
komentarz 6 października 2017 przez EdeX Mądrala (5,130 p.)
Zawsze mnie intrygowało tworzenie gier ale nie pisanie skryptów tylko np. silników graficznych (Rendering, światło, itp.)
komentarz 6 października 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
ro zdecydowanie C++/C, oczywiscie przydal by sie python, nie jest na 100% potrzebny, ale duzo ulatiwa, zainteresuj sie czystym kode, bo Ci sie zwroci z nawiazka

dziękilaugh Czyli C/C++ i Fajny byłby python?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 października 2017 przez niezalogowany
przywrócone 29 marca 2020 przez Arkadiusz Waluk

Skoro uczyłeś się już C++, dobrze ci się w nim programuje, to nie ma problemu do niego wrócić :). 

ale czy takie osoby są jeszcze potrzebne dla mnie by było to idealne rozwiązanie bo tak jak pisałem bardzo dobrze sie w nim czuje :) ale z drugiej strony chciałbym nauczyć sie czegoś nowego :)
komentarz 6 października 2017 przez niezalogowany

C++, może nie jest takim topowym, ale dalej się trzyma.

dzięki, a jak bym chciał się zacząć uczyć innego jeszcze języka to jaki polecacie? :)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,419 wizyt
pytanie zadane 26 listopada 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Szycha Gaduła (4,650 p.)
+1 głos
6 odpowiedzi 993 wizyt
pytanie zadane 2 października 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez rafal1997 Gaduła (3,180 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 1,026 wizyt
pytanie zadane 13 sierpnia 2018 w Python przez Hipolit Roszkowski Obywatel (1,480 p.)

92,979 zapytań

141,941 odpowiedzi

321,185 komentarzy

62,303 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...