• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy lubicie fizykę i dlaczego ją lubicie/nie lubicie?

Cloud VPS
+1 głos
2,728 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2015 w Offtop przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Czy lubicie fizykę i dlaczego ją lubicie/nie lubicie?

9 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Tak, bardzo lubię fizykę, gdyż jest ciekawa i chcę wiedzieć jak działa moje otoczenie, a do tego przyda się w pisaniu gry ;)
+1 głos
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Lubię fizykę, jest logiczna, tłumaczy wiele ciekawych zjawisk, uczy myślenia i rozwiązywania problemów.
+1 głos
odpowiedź 19 czerwca 2015 przez niezalogowany
Fizyka to mój konik, w gimnazjum zawsze chodziłem na konkursy, w Liceum już nie chodze, bo tu się zaczęły robić schody szczególnie przy fizyce atomowej (jestem na pierwszym roku)
komentarz 19 czerwca 2015 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,080 p.)
Na pierwszym roku masz poziom podstawowy i tam "fizyka atomowa" jest na zasadzie określenia np: czy dany pierwiastek jest izotopem itp. Parę wzorów i podstawowa arytmetyka... Czy tam ile w jądrze jest neutronów, a ile protonów.

Jeśli chodzisz na rozszerzenie to poczekaj na przyszłe lata to zobaczysz jak Ci fizyka da w kość mówie to głownie o zagadnieniach typu "termodynamika" albo chociaż fale i kochany pan Maxwell
komentarz 19 czerwca 2015 przez niezalogowany
Nie mowie to o prostych rzeczach jak podstawowa arytmetyka czy obliczanie ilosci netronow z masy atomowej itd (to bylo w pierwszej gimnazjum na chemii) czy w dalszym czasie fizyka jadrowa a w niej rozpady, ale mase teori np. w tym dziale np. postulaty Bohra itd. albo dosc pokrecone wzory jesli chodzi o obliczanie pracy wyjscia, nie twierdze ze mi to sprawilo duzo problem aczkolwiek musialem na tym przysciac (szczegolnie nad teoria) Niestety moj nauczyciel ok Fizy to gosc ktory tylko testuje czego nauczylem sie w domu zadko cos tlumaczy albo pokazuje na lekcji glownie jakies nudne prezentacje z ktorych przepisuje do zeszytu to co jest w ksiazce, a na sprawdzianie gosciu naprawde potrafi poleciec z poziomem trudnosci i zlozonoscia zadan obliczeniowych, najbardziej pokrecone zdania sa typu udowodnij albo wykaz, ale nie liczbami tylko pomieszaniem teoria z praktyka i w tej kwestii jakos ten nauczyciel calkowicie nie kuma moich wywodow na sprawdzianie.
0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Zdaje mi się że robisz zbędny spam, przed sekundą widziałem twój temat czy lubicie matematyke. Nawet nie uprecyzujesz swojego pytania
komentarz 11 czerwca 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Pytanie, czy lubicie matematykę już było na tym forum, więc usunąłem je, by potem nie pisali mi zbędnych komentarzy, że już takie pytanie było.
komentarz 11 czerwca 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
No tak, ale pytanie czy lubicie fizyke według mnie to jest po prostu by napisać i mieć dużo powiadomień
komentarz 11 czerwca 2015 przez niezalogowany
Co nie? Mieszko I ma swój styl pisania pytań: krótki opis, to samo co w temacie pytania i typu ,,Czy... " :D Ale odpowiadam, zawsze to jakieś punkty :3
0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez Dissio Mądrala (5,830 p.)
Nie nie lubie. A) Mialem przed gimnazjum duze spodziewania ze bedzie to cos super, niestety pomylilem sie, b) Nawet jak ogladam jakis film na National G. to jakos mnie to nie kreci, AAALE jestem w stanie zrozumiec ze jest to czyjas pasja ;)
0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
Zgadzam się, że jest to spam, nawet ankiety nie zrobiłeś :/, ale niech Ci będzie lubię, bo opisuje otoczenie, a zawsze warto wiedzieć dlaczego dzieje się tak, a nie inaczej.
0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Fizyka jest ogólnie ciekawa dopóki nie trzeba zacząć czegoś obliczać ;)
komentarz 11 czerwca 2015 przez niezalogowany
Taaak! Znowu trafiłeś! To już druga twoja odpowiedź, która jest podobna do mojej! ;D
0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez niezalogowany
No, lubię fizykę, bo jest wszędzie i jest ciekawa. Możnaby też powiedzieć, że chemia też jest wszędzie, ale to co innego, chemii nie bierze się tak na logikę. Lubię fizykę teoretyczną, lubię zgadywać co jest czym, ale nie lubię liczenia i wzorów, czego jest na sprawdzianach niestety najwięcej ;)
komentarz 11 czerwca 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
A ja ci powiem, że biorę chemię na logikę. Nie nawidzę kuć, a chemie lubię - cud? xD Wystarczy nauczyć się wzorów kwasów, zasad, ogólnych wzorów węglowodorów itp, ciekawostki same zostaną w głowie, a reszta to czysta logika :)

P.S. Dowód na to, że chemia musi być logiczna? Skoro pojąłem z kolegą na jednym kółku materiał z całej drugiej gimnazjum, będąc w pierwszej? :)
0 głosów
odpowiedź 19 czerwca 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)
Lubię fizykę, gdyż są tam bardzo fajne wzory, a ja zamierzam porobić kiedyś trochę sumulacji niektórych zjawisk.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 664 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 307 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2016 w Matematyka, fizyka, logika przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 169 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2022 w Offtop przez adzikowski Nowicjusz (140 p.)

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...