• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Podpinanie strony "One Page" do WordPressa, jakich użyć pętli?

0 głosów
277 wizyt
pytanie zadane 4 października 2017 w PHP przez svyatogor92 Użytkownik (670 p.)

Witam,

Zrobiłem stronę typu "One page". Jak się domyślacie strona ta polega na tym, iż po kliknięciu w link z nawigacji "scrolluje" się do odpowiedniej sekcji. Próbuję podpiąć ją do Wordpressa, jednakże mam problem z pętlami. Otóż najpierw użyłem tej oto pętli:

<?php
$post_id = 1;	
$queried_post = get_post($post_id);
$title = $queried_post->post_title;
echo $queried_post->post_content;
?>

a każdy element "słowny" na stronie wyświetlałem za jej pomocą jako post wordpressa, włącznie z nawigacją oraz przyciskami. Rozwiązanie to działa dla strony jedno językowej, gdzie chcemy po prostu edytować treść, jednakże chciałem w mojej stronie użyć także wtyczki "PolyLang", aby zmieniać treść strony na polską lub angielską.
Niestety, ale powyższe rozwiązanie nie działa, ponieważ na jednej stronie (one page) jest mnóstwo powyższych pętli, a gdy tłumaczę jakiś element strony na inny język to automatycznie tworzy się nowy post z innym id i przełączanie treści nie działa.

Następnie spróbowałem użyć:

<?php
$post_id = get_the_ID();
$queried_post = get_post($post_id);
$title = $queried_post->post_title;
echo $queried_post->post_content;
?>

jednak przy takiej ilości tych pętli oraz postów na pojedynczej stronie w każdym miejscu wyświetlają się wszystkie posty na raz (np. w miejscu buttona o nazwie "read more" pojawia się pełno treści- paragrafów itp.).

Po przydługim wstępie chciałbym zapytać- w jaki sposób prawidłowo podpina się strony typu One Page do WordPressa z użyciem wtyczki PolyLang?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 207 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 266 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2017 w HTML i CSS przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
+3 głosów
3 odpowiedzi 690 wizyt
pytanie zadane 19 września 2017 w Nasze projekty przez folt3k Początkujący (330 p.)

93,733 zapytań

142,669 odpowiedzi

323,287 komentarzy

63,293 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...