• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

unity android sdk buildowanie apk

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
248 wizyt
pytanie zadane 4 października 2017 w Android, Swift, Symbian przez jankowa1ski Gaduła (3,560 p.)
Mam problem z buildem gry w unity na andrioda. Robilem format pc zainstalowalem od nowa unity, android studio, pobralem jdk,sdk i bład...juz nie pamietam jaki, pobrałem wiec starsza wersje tools do android sdk (gdzies znalazlem taka odp) i dalej blad tylko inny, konkretnie taki:

CommandInvokationFailure: Failed to build apk.
C:/Program Files/Java/jdk-9\bin\java.exe -Xmx2048M -Dcom.android.sdkmanager.toolsdir="C:/Users/NazwaUsera/AppData/Local/Android/sdk\tools" -Dfile.encoding=UTF8 -jar "C:\Program Files\Unity\Editor\Data\PlaybackEngines\AndroidPlayer/Tools\sdktools.jar" -

Ktos umie to rozszyfrowac?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 4 października 2017 przez KubenQPL Maniak (62,820 p.)
wybrane 7 października 2017 przez jankowa1ski

Najlepsza
Pobierz JDK 8 i skonfiguruj Unity z nim.

JDK 9 wyszło dosyć nie dawno i często miałem również problemy z konfiguracją w różnych bibliotekach. Nigdzie nie potrafiłem znaleźć informacji o tym żeby Android SDK wspierało JDK 9 więc pewnie nie wspiera.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 310 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2019 w C# przez edtjyuh Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 371 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2018 w Java przez DODO Bywalec (2,950 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 114 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Igor Użytkownik (740 p.)

92,980 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,307 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...