• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wamp czy Xampp co lepsze na Windows?

0 głosów
6,961 wizyt
pytanie zadane 2 października 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Vickul Stary wyjadacz (12,850 p.)
Witam.

Tak jak w temacie co wybrać na Windows Xampp czy Wamp a może polecacie jakiś inny serwer? Odpaliłem Windowsa i potrzebuje lokalnie pobawić się ze skryptami php oraz bazą mysql. Zależy mi na bez problemowej pracy. Dodam, że na co dzień używam mint-a z nginx i php.
komentarz 2 października 2017 przez Vickul Stary wyjadacz (12,850 p.)
Fajną sprawą w Wamp jest to, że od razu jest dostępny Xdebug. Poza tym działa szybciej. Chyba zdecyduje się jednak na wamp-a.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 października 2017 przez shotokan Nałogowiec (39,640 p.)
Zdecydowanie XAMPP, ale to jest moje osobiste zdanie, korzystałem z jednego i drugiego i lepiej wypadł XAMPP
komentarz 2 października 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
dlaczego?
komentarz 2 października 2017 przez shotokan Nałogowiec (39,640 p.)
Na wampie nie wszystko mi działało jak należy, czasami jakieś błędy wyskakiwały (być może nie umiałem go odpowiednio skonfigurować), a z xamppa korzystam już od 3 lat i nic. Dodatkowo (ale to żaden argument) OKE i egzaminy zawodowe też są na xamppie, wiele firm, które tworzą technologie webowe (a znam osobiście kilka) też korzysta z tego rozwiązania, nigdy nie pytałem dlaczego, tylko sobie wywnioskowałem, że skoro oni wybrali, a znają się na tym, to ja też wybiorę xamppa.
Zaznaczam, że to tylko moja opinia i na pewno znajdą się osoby, co twierdzą inaczej i być może mają rację...

że skoro oni wybrali, a znają się na tym, to ja też wybiorę 

rzad wybral ZUS, czy to dobry wybor? (pytanie retoryczne)

Miałem na myśli firmy tworzące oprogramowanie, a znam te osoby i wiem, co potrafią, wierzę, że to co mają to dobre rozwiązanie...nie wiem jak to inaczej napisać.
Poza tym od czegoś trzeba zacząć, jak inaczej się nauczysz nie próbując? smiley
A o rządzie i polityce to lepiej nie rozmawiać...indecision

Pozdrawiam

dlatego to pytanie retoryczne 

Pytanie retoryczne – pytanie zadane nie dla uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, 

Jakbym nie przemyślał, to bym się nie wypowiadał... poza tym lepszy jakiś wybór niż żaden i na tym koniec, bo jeszcze ktoś pomyśli, że się czepiam, a ja po prostu czasami za bardzo filozofuję, za co przepraszam
widac... na pytanie retoryczne sie nie odpowiada

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 587 wizyt
pytanie zadane 7 października 2016 w Inne języki przez Damian Sobieski Początkujący (440 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 743 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez oJkMz0Q6 Początkujący (370 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 687 wizyt
pytanie zadane 21 marca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Maryla Nowicjusz (120 p.)

93,742 zapytań

142,680 odpowiedzi

323,299 komentarzy

63,328 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...