• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Książki do nauki Python'a :F

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
8,633 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez niezalogowany
edycja 11 czerwca 2015
No wiem, że na forum były podobne pytania, ale o ile wiem, to było pytanie na temat źródeł nauki Python'a, ale chyba tylko w necie. Oto ten temat https://forum.pasja-informatyki.pl/2223/jakie-zrodla-do-nauki-pythona?show=2223#q2223 Ja chciałbym nauczyć się Wężyka z książki, a jak książka będzie np. za droga albo po angielsku (nie mówię że nie umiem), to wtedy sięgnę do internetu :3 Sprawdzałem na internecie parę pozycji i wiem, że niektóre są dla zupełnie początkujących, a inne bardziej zaawansowane. Dlatego od razu odpowiadam: umiem C++ na dużym według mnie poziomie (cały kurs Mr. Zet i prawie cała ,,Symfonia C++" (no wiem, nie profesjonalny, ale jeszcze jestem młody :3)), C# (tylko skryptowy w Unity), HTML, CSS i JavaScript, ale JS tak trochu :F Dzięki za każdą książkę, niech piszą najlepiej ci co takie super książki przeczytali! Dziękuję za odpowiedzi, na pewno pomogą w nauce składni tego gada :3 ----------( :)~

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
komentarz 11 czerwca 2015 przez niezalogowany
O! Tej nie widziałem. Ale mam jeszcze pytania: w komentarzach pisze, że książka jest zarówno dla początkujących programistów, jak i znających różne języki programowania. Zgadzasz się z tym? I jeszcze, widziałem także taką książkę http://helion.pl/ksiazki/python-wprowadzenie-wydanie-iv-mark-lutz,pytho4.htm i podobno jest nawet dobra, ale ma mniejszą ocenę i więcej kosztuje. Chyba się nastawiłem na twoją książkę dzięki ceni i ocenie (rym :3), ale jeszcze chciałbym wiedzieć co ty o niej uważasz ;)
komentarz 11 czerwca 2015 przez niezalogowany
Dobra, nieważne, już kupiłem książkę. Dzięki, dałem łapkę w górę, ale naj nie dam tylko dla tego, że to nie jest pytanie na zaznaczanie zielonych ptaszków ;)
0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez Adam Knie Mądrala (5,650 p.)
http://inventwithpython.com/index.html <- Trzy darmowe książki.
Po angielsku, ale naprawdę dobrze wytłumaczone podstawy na ciekawych przykładach.
komentarz 11 czerwca 2015 przez niezalogowany
Eh, ale ja napisałem, że nie chcę za bardzo książek po angielsku i na internecie, internet będzie jeśli nie będzie dobrych książek.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,177 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 6,864 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 407 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2018 w Python przez Peter_Krze Nowicjusz (120 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,086 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...