• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

css ograniczone transition

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
398 wizyt
pytanie zadane 1 października 2017 w HTML i CSS przez jankowa1ski Gaduła (3,560 p.)
Czesc, chce zrobić taki efekt zeby po najechaniu na diva ten robił sie czerowny od razu, a po wyjachaniu myszka powoli wracał do poprzedniego koloru. Czy da sie to zrobic bez js? bo transition  dziala w obie strony. Teraz mam

div:hover

{

background-color:red;

}

i jest wolne zamiana na czerwony i wolny powrot, a ja chce tylko wolny powrot

Co polecacie? css, js, css animacje?
komentarz 1 października 2017 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Możliwości jest wiele, może być css, może być js lub jQuery, jak kto woli. Moim zdaniem najłatwiej w jQuery, ale minus to dołączanie dodatkowej biblioteki do strony, w JavaScript trzeba troszkę pokombinować bo trzeba dołożyć funkcje czasowe, z kolei css animation w starszych przeglądarkach nie będzie działać.
Jak strona ma być lekka to css, a jak nie to jQuery i już :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 października 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
wybrane 1 października 2017 przez jankowa1ski
 
Najlepsza
.bar {
  transition: .75s ease-in-out 1s;
  background:red;
}
.bar:hover {
  transition: .0s ease-in-out 0s; 
  background:orange;
}
<div class="bar">Lorem Ipsum</div>

Przerobiłem ze stack'a:

https://stackoverflow.com/questions/5921073/different-css-transition-delays-for-hover-and-mouseout
http://jsbin.com/lecuna/edit?html,css,output

0 głosów
odpowiedź 1 października 2017 przez jankowa1ski Gaduła (3,560 p.)
Juz rozwiazalem problem div dałem transition długą a div:hover którka

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 462 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 134 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 111 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2017 w HTML i CSS przez WotharBern Nowicjusz (160 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...