• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przyjazne linki a seo

Object Storage Arubacloud
0 głosów
322 wizyt
pytanie zadane 26 września 2017 w HTML i CSS przez madmi121 Użytkownik (760 p.)

Witam otóż chciałbym się zapytać czy można tak robić, a mianowicie jak mam moje menu

<header>  
  <nav id="nav">
<label for="show-menu" class="show-menu"><span>Menu</span><div class="lines"></div></label>
	<input type="checkbox" id="show-menu">
		<ul id="menu">
		<li><a class="one" href="silownia-glogow-goliat">Home</a></li>
		<li><a href="cennik-silowni">Cennik</a></li>
		<li><a href="galeria-silowni">Galeria</a></li>
		<li><a href="zarzad-silowni">Zarząd</a></li>
		<li><a href="historia-silowni">Historia</a></li>
		<li><a href="partnerzy-silowni">Partnerzy</a></li>
		<li><a href="kontakt-silownia-glogow">Kontakt</a></li>
	    </ul>
</nav>
      </header>  

i mam przyjazne linki tylko, że na serwerze jest jeszcze plik index.html i ten plik jest taki sam jak "silownia-glogow-goliat" ma to jakiś wpływ na pozycjonowanie mojej strony?? chodzi mi o duplikacje

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 26 września 2017 przez Comandeer Guru (601,110 p.)
wybrane 26 września 2017 przez madmi121
 
Najlepsza

To nie są przyjazne adresy, to jest chamskie pchanie słów kluczowych do adresu, co nie ma nic wspólnego z uprzyjaźnianiem życia użytkownikowi. strona-silowni.pl/kontakt-silownia-glogow – nie, strona-silowni.pl/kontakt – tak

A strona główna powinna być dostępna po prostu pod adresem strona-silowni.pl.

komentarz 26 września 2017 przez madmi121 Użytkownik (760 p.)
edycja 26 września 2017 przez madmi121
dzięki pomogłeś bardzo a i takie małe pytanie, jak dodaje site map to nazwadomeny.pl/podstrona czy nazwadomeny.pl/podstrona.html?
komentarz 26 września 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Taka jak prowadzi do twojej strony.
+1 głos
odpowiedź 26 września 2017 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

Na pewno nie musisz mieć klasy one - jeżeli wykorzystujesz ją do tworzenia innych stylów, to możesz wykorzystać #menu li:first-child a{}. Notabene - id do stylizowania raczej się nie używa.

Natomiast co do praktyki którą zastosowałeś - moim zdaniem jest to średni pomysł i nie warto w niego zainwestować. Lepiej dać adres strony w np.: mapach google'a, skąd ruch będzie na pewno i będzie miało to wpływ na SEO.

komentarz 26 września 2017 przez madmi121 Użytkownik (760 p.)
dzięki, poprawię

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 268 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 135 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2017 w Nasze projekty przez Mateusz Patalan Bywalec (2,140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 329 wizyt
pytanie zadane 15 października 2017 w Sprzęt komputerowy przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...