A ja polecam Orange na kartę. Nie wiem co prawda jakie transfery by Cię interesowały, ale bez umowy o ofertę bez limitu może być raczej bardzo ciężko. Kupujesz po prostu starter w dowolnym kiosku, zmieniasz taryfę na Orange Smart i korzystasz.
Tutaj masz jakie doładowanie daje jaki bonus internetu:
http://www.orange.pl/kid,4002009309,id,4003784071,article.html
Wystarczy tylko doładowywać numer przez internet i masz ten dodatkowy bonus. Ja miałem jeszcze taki problem, że takiej ilość nie byłem w stanie wykorzystać w ciągu okresu ważności - czyli np. przy doładowaniu za 5 zł dostajemy 300 MB na 5 dni i jak dla mnie było to zbyt krótko ale znalazłem na to prosty myk. Wystarczy włączyć usługę "Rok ważności konta" i ważność tego bonusu wynosi 365 dni! :) Dla osób które są w Orange dłużej niż 90 dni usługa jest za darmo, a jeśli nie to aktywacja kosztuje chyba 3 zł. Później gdy wyczerpiesz pakiet możesz spokojnie doładować znów konto dowolną kwotą - ilość dni dalej pozostanie taka sama. Sam korzystam z takiego rozwiązania na tablecie i jestem zadowolony tyle że nie potrzebuje tam nic wielkiego a raz na jakiś czas sprawdzić pocztę albo takie proste rzeczy.
Zawsze pozostaje jeszcze darmowe Aero2 ale ja stwierdziłem że takie rozwiązanie gdzie dostajemy wolny internet jeszcze z jakimiś kodami co godzinę mi nie odpowiada i wolę zapłacić parę złotówek na miesiąc (w zależności od tego ile korzystam) i mieć spokój ;)