• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Internet mobilny

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
610 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2015 w Offtop przez niezalogowany
zmienione kategorie 10 czerwca 2015
Witam, jaki internet mobilny polecacie ? Fajnie gdyby był bez umowy, i LTE (chociaż to niekonieczne) Chciałbym przeznaczyć na to około 50-80zł miesięczne. Potrzebuje go na około 3-4 miesiące.

5 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
edycja 10 czerwca 2015 przez testerius
Zły dział, niech moderatorzy przeniosą.

Edit: Za co minusacz skoro temat był w dziale HTML/CSS? ;D
0 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Cześć, obecnie od ponad roku korzystam z usług play, za połączenie bez limitu  internetu płacę 70 złoty miesięcznie. Prędkość dobra, zasięg również, niestety należy podpisać umowę na 2 lata.
0 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)

Akurat ostatnio też się zastanawiałem nad tym. ;)

I traf chciał, że jest świeżutkie zestawienie ofert pre-paid. :) Proszę: http://mobirank.pl/jaki-wybrac-internet-mobilny-na-karte/

A ja mam jeszcze z kolei pytanie: ile trzeba ~ wyłożyć pieniędzy na modem do takiego internetu? Sam nigdy nie korzystałem, więc nie wiem. :/ Chodzi oczywiście o zakup samego urządzenia, bez zobowiązania umową. ;)

komentarz 10 czerwca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Zależy od marki, jak i od prędkości urzadzęnia, ceny są przeróżne od 50 złotych w górę, widziałem modemy po 300 złoty. :-)
komentarz 10 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
edycja 10 czerwca 2015 przez draghan

O, ktoś odpowiedział. ^^ To jak już tu jesteś, to Cię pomęczę. :P

Słyszałem, że te modemy mogą mieć sim-locka... Prawda to? :D

Tak, mogą, ale to modemy kupione u operatorów sieci
To chyba jeszcze jedno pytanie tylko. :P Gdzie taki sprzęcior kupić? :) Jakoś nie widziałem sklepu typowo z modemami. xD
Chociażby w Saturnie, dzisiaj widziałem jakieś modele:)
Dzięki bardzo. :) Przejdę się po takich Sturnach i innych, ale to może po sesji... :P

Dobrej nocy. :)
komentarz 11 czerwca 2015 przez cismanek Bywalec (2,620 p.)
Jeśli chcesz do LTE, to polecam Huawei E3272, mam go już ponad pół roku i bardzo dobrze sobie radzi, w razie czego można podpiąć antenkę.
komentarz 11 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Nieee, tam gdzie ja mam zamiar go używać na bank nie ma zasięgu LTE. :) Ciężko będzie nawet z takim zwykłym zasięgiem. :D
0 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2015 przez KamilKulig Gaduła (3,670 p.)
edycja 10 czerwca 2015 przez KamilKulig
Skoro potrzebujesz internetu na 3-4 miesiace to wgrę wchodza tylko karty pre-paid. Tutaj polecę ofertę sieci mobilnej 'viking'

https://mobilevikings.pl/pl/offer/priceplans/call-text-data/

29 zł za 4GB danych.  Zamawiasz kartę i korzysztasz !

Z drugiej strony jeśli chcesz ( i masz możliwość ) to korzystaj z 'darmowego' internetu państwowego ;) (aero2)

Tutaj trochę informacji o nim: http://aero2.pl/Bezplatny-Internet/Informacje

Warto sobie zamówić kartę - czasami faktycznie taki Internet się sprzyda  ;)
0 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (288,770 p.)
A ja polecam Orange na kartę. Nie wiem co prawda jakie transfery by Cię interesowały, ale bez umowy o ofertę bez limitu może być raczej bardzo ciężko. Kupujesz po prostu starter w dowolnym kiosku, zmieniasz taryfę na Orange Smart i korzystasz.

Tutaj masz jakie doładowanie daje jaki bonus internetu: http://www.orange.pl/kid,4002009309,id,4003784071,article.html

Wystarczy tylko doładowywać numer przez internet i masz ten dodatkowy bonus. Ja miałem jeszcze taki problem, że takiej ilość nie byłem w stanie wykorzystać w ciągu okresu ważności - czyli np. przy doładowaniu za 5 zł dostajemy 300 MB na 5 dni i jak dla mnie było to zbyt krótko ale znalazłem na to prosty myk. Wystarczy włączyć usługę "Rok ważności konta" i ważność tego bonusu wynosi 365 dni! :) Dla osób które są w Orange dłużej niż 90 dni usługa jest za darmo, a jeśli nie to aktywacja kosztuje chyba 3 zł. Później gdy wyczerpiesz pakiet możesz spokojnie doładować znów konto dowolną kwotą - ilość dni dalej pozostanie taka sama. Sam korzystam z takiego rozwiązania na tablecie i jestem zadowolony tyle że nie potrzebuje tam nic wielkiego a raz na jakiś czas sprawdzić pocztę albo takie proste rzeczy.

Zawsze pozostaje jeszcze darmowe Aero2 ale ja stwierdziłem że takie rozwiązanie gdzie dostajemy wolny internet jeszcze z jakimiś kodami co godzinę mi nie odpowiada i wolę zapłacić parę złotówek na miesiąc (w zależności od tego ile korzystam) i mieć spokój ;)
Z tego co kojarzę, (niestety miałem (nie)przyjemność u nich pracować) to Play ma chyba w ofercie pre-paid nielimit za 45 złotych. :) Ale mogę się mylić, mogli zmienić ofertę w ostatnim czasie.
komentarz 10 czerwca 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (288,770 p.)
Nie wiem, ja nie mam nic w Play więc nie znam wcale ich oferty. Wszystkie telefony i internet zarówno mobilny jak i stacjonarny mam w Orange i jestem zadowolony ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 486 wizyt
pytanie zadane 7 lutego 2017 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 2,352 wizyt
pytanie zadane 21 czerwca 2016 w Offtop przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 149 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2015 w Offtop przez Jan1233 Użytkownik (590 p.)

92,967 zapytań

141,931 odpowiedzi

321,163 komentarzy

62,299 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...