• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Błąd połączenia z MySQL

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
575 wizyt
pytanie zadane 20 września 2017 w PHP przez tirith Mądrala (5,940 p.)
zamknięte 16 lutego 2018 przez tirith

WItam

Od przynajmniej dwóch tygodni na kilku moich stronach (wszystkie na home.pl) jest problem z połączeniem z bazą danych. Wszędzie gdzie jest interakcja z bazą dostaję komunikat

Warning: mysqli::mysqli(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /inne/naglosnienie/logowanie.php on line 6

require_once "connect_db.php";

$polaczenie = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name); 

Nic nie było zmieniane w między czasie. Wnioskuje że coś się zmieniło na serwerze. Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać problem?

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 20 września 2017 przez Wildee Gaduła (3,380 p.)
wybrane 20 września 2017 przez tirith
 
Najlepsza
Spróbuj zadzwonić do supportu (https://pomoc.home.pl/kontakt). Oni powinni wiedzieć w czym leży problem, bo skoro ty nic nie zmieniałeś, to wina pewnie leży po ich stronie.
+1 głos
odpowiedź 20 września 2017 przez tirith Mądrala (5,940 p.)
Okazało się że trzeba było trochę zmodyfikować adres bazy danych.
komentarz 5 maja 2019 przez Ryouno Nowicjusz (100 p.)
Jak rozwiązałeś ten problem?
komentarz 5 maja 2019 przez tirith Mądrala (5,940 p.)
To już dawn było i nie pamiętam dokładnie. Wiem że w adresie serwera SQL coś zmienialem. Do całości adresu chyba na początku dodałem sql.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 746 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2016 w PHP przez Droomek Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 554 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2020 w C i C++ przez FaloY Bywalec (2,180 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...