• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dodawanie kompilatara do QT Creator

Cloud VPS
0 głosów
599 wizyt
pytanie zadane 20 września 2017 w C i C++ przez recoveryx Nowicjusz (120 p.)
Proszę o wyrozumiałość bo dopiero zaczynam swoją naukę

Pobrałam QT 5.5 i nie chce w ogóle kompilować. Uczę się C++. Dodałam kompilator ręcznie MinGW, ścieżkę do kompilatora, nie wiem co dodać do platform codegen flags ,platform linker flags i ABI? CO jescze dodać, aby zadziałało? C

Z góry dziękuję

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 20 września 2017 przez Ghost Bywalec (2,930 p.)
A nie lepiej ściągnąć instalator, który zawiera kompilator MinGW i instaluje go odrazu?
+1 głos
odpowiedź 20 września 2017 przez amb00 Bywalec (2,000 p.)
Czemu pobierałeś starą wersję? Najnowsza to 5.9. Pobierz najnowszą wersję od razu z kompilatorem.
0 głosów
odpowiedź 20 września 2017 przez Bondrusiek Maniak (61,440 p.)
Witam,

możesz zainstalować automatycznie wszystkie komponenty. Może Qt Creator nie może połączyć pliku pro z kompilatorem. Spróbuj otworzyć konsole Qt. Otwórz konsole Qt (np. Qt 5.5 for Desktop(MinGw 4.7)), to zależy od Twojej wersji oprogramowania. Wejdź w folder z plikami źródłowymi. Wpisz komendę qmake -project, qmake oraz make(w zależności jaki używasz make). Możliwe że nie wszystko poprawnie zainstalowałeś.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,009 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 273 wizyt
pytanie zadane 23 marca 2018 w C i C++ przez HappyEnd Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 440 wizyt

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,831 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...